Ο πόλεμος του Ισραήλ και της Χαμάς που συνεχίζει να υφίσταται, έχει αναγκάσει, όλες τις ομάδες της χώρας που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις να «ξεσπιτωθούν» και να αγωνίζονται σε άλλες χώρες.
Ανάμεσά τους φυσικά βρίσκεται και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία φέτος δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι και στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ».

Το σύνολο του Όντεντ Κάτας δίνει μεγάλη μάχη για την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, ούσα αυτή την στιγμή στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 15-13.
Ωστόσο, τα δεδομένα στο οικονομικό σκέλος του συλλόγου δεν είναι καθόλου καλά, καθώς σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, η «ομάδα του λαού» αναμένεται φέτος να δεχθεί ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα!
Συγκεκριμένα, η Μακάμπι πρόκειται να χάσει τουλάχιστον 5,1 εκατομμύρια ευρώ τη φετινή σεζόν λόγω των απούλητων εισιτηρίων, των επιστροφών εισιτηρίων διαρκείας και των εξόδων που έχει η ομάδα ώστε να αγωνίζεται μακριά από τη φυσική της έδρα και το Ισραήλ!
Με δεδομένο πως η Μακάμπι πουλά περίπου 10.000 εισιτήρια διαρκείας κάθε σεζόν, τα οποία παρέχουν σχεδόν το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού του συλλόγου, το οποίο εκτιμάται φέτος στα 23 εκατομμύρια ευρώ, τότε καταλαβαίνει κανείς, τη μεγάλη οικονομική «χασούρα» που θα έχει ο σύλλογος.