Ο πρόεδρος της ισραηλινής λίγκας Άρι Στάινμπεργκ, απηύθυνε κάλεσμα στους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν στη χώρα.
Στο Ισραήλ προσπαθούν σίγα σιγά να βρουν και πάλι κανονικούς ρυθμούς ζωής και να επιστρέψουν σε μια μορφή κανονικότητας. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του πρωταθλήματος Ισραήλ απένειμε κάλεσμα στους παίκτες να επιστρέψουν στο Ισραήλ εξηγώντας ότι θα διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Συγκεκριμένα στην επιστολή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να είστε ασφαλείς και υγιείς σε σώμα και ψυχή. Το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ βίωσε μια τρομοκρατική επίθεση που μας άφησε όλους σοκαρισμένους. Παρά το τραγικό γεγονός, το Ισραήλ έδειξε την ανθεκτικότητά του. 16 μέρες μετά, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στο νότο και αντέχουμε Πονάει, αλλά αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Είδαμε το έθνος μας να ενώνεται για έναν κοινό στόχο και τώρα είμαστε όλοι στο δρόμο για να ξαναχτίσουμε τη ζωή μας» και συνέχισε:

«Η διοίκηση του πρωταθλήματος βοήθησε πολλούς παίκτες και τις οικογένειές τους να οργανώσουν πτήσεις στο εξωτερικό και μάλιστα κάλυψε τα έξοδα διαμονής τους. Αρκετοί παίκτες, ειδικά εκείνοι των οποίων οι ομάδες δεν παίζουν στην Ευρώπη, επέστρεψαν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο ένας σημαντικός αριθμός παικτών επέλεξε να μείνει στο Ισραήλ. Αφού λάβαμε την άδεια από τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου για να συνεχίσουμε τις αθλητικές δραστηριότητες, θέλουμε να καλέσουμε όλους τους παίκτες στο Ισραήλ για να επιστρέψουν στις προπονήσεις με τις ομάδες τους, καθώς στοχεύουμε να γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 24 Νοεμβρίου».