Θέση για το θέμα της άρνησης συμμετοχής του Βασίλιε Μίσιτς στην εθνική Σερβίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πήρε ο Εργκίν Αταμάν. Ο τούρκος προπονητής σε δηλώσεις του τόνισε πως η Εφές, ως σύλλογος πήρε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας πρόκληση του σερβικού Τύπου όσα αναφέρουν για εκείνον.

Το θέμα των παραθύρων, αλλά και της διαθεσιμότητας των παικτών που αγωνίζονται στην Euroleague έχει πάρει διαστάσεις. Η άρνηση της Αναντολού Εφές να επιτρέψει στον Βασίλιε Μίσιτς να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα στον «τελικό» της Δευτέρας, στην αναμέτρηση Σερβία-Τουρκία, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, με τους Σέρβους να κατηγορούν τον Εργκίν Αταμάν.

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές και της εθνικής ομάδας της Τουρκίας μιλώντας στο NTV Sport ξεκαθάρισε την κατάσταση, τονίζοντας πως είναι θέμα της Εφές η άρνηση να αγωνιστεί με την εθνική Σερβίας ο Μίσιτς, φέρνοντας ως παράδειγμα το «απαγορευτικό» της Μπαρτσελόνα στον Νίκολα Κάλινιτς.

Ο προπονητής της Εφές μιλώντας για το θέμα του Σέρβου γκαρντ τόνισε: «Ως σύλλογος, ήμασταν εναντίον του να παίξει ο Μίσιτς στην εθνική ομάδα από την αρχή. Αλλά αργότερα, όταν ο Μίσιτς ήθελε να παίξει λόγω της πίεσης της εθνικής Σερβίας, δεν του επιτρέψαμε ως σύλλογος. Εμείς θέλαμε να δουλέψει με όλη την ομάδα πριν από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, ειδικά λόγω της απουσίας του Σέιν Λάρκιν.

Όπως η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε άδεια στον Κάλινιτς να παίξει στην εθνική Σερβίας, δεν υπάρχει απόφαση που πάρθηκε εδώ με εθνικά συναισθήματα. Υπάρχει μια απόφαση που πήραμε ως Αναντολού Εφές. Η είδηση ότι “ο Εργκίν Αταμάν δεν έδωσε άδεια” είναι πρόκληση του σερβικού Τύπου»