Ο Ηλίας Κορομηλάς πήρε θέση για την καταγγελία Ουκρανού διαιτητή που κάνει λόγο για απόπειρα δωροδοκίας πριν από τον δεύτερο τελικό του EuroCup το 2021.

Η καταγγελία του Ουκρανού διαιτητή, Μικόλα Αμπρόσοφ για απόπειρα δωροδοκίας πριν από τον δεύτερο τελικό του EuroCup το 2021, στην οποία εμπλέκει τον επίσης Ουκρανό διαιτητή Μπόρις Ρίζικ και τον Έλληνα ομόλογό του, Ηλία Κορομηλά, έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Η EuroLeague ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, ενώ η ΕΟΚ και η ΚΕΔ έπαψαν τον Κορομηλά από τα καθήκοντά του, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο Κορομηλάς τοποθετήθηκε για την κατάσταση, τονίζοντας πως οι αναφορές προς το όνομα του είναι παντελώς ψευδείς.

Η γραπτή δήλωση του Κορομηλά

«Αξιότιμοι Κύριοι

Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Μικόλα Αμπρόσοφ ως προς το πρόσωπό μου,μέσα από διαδικτυακά δημοσιεύματα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι, οι αναφορές του αυτές στο όνομά μου, είναι παντελώς ψευδείς, κακόβουλες και συκοφαντικές και μοναδικό σκοπό έχουν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου ,ως τις πιο ουσιώδεις πτυχές της προσωπικότητάς μου αλλα και τη φήμη μου ως διεθνούς διαιτητή.

Έδωσα ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να κάνει τις δέουσες νομικές ενέργειες κατά του συγκεκριμένου προσώπου και περαιτέρω να πράξει τα νόμιμα για να σταματήσει η άκριτη και άνευ προηγούμενης διασταύρωσης, αναπαραγωγή των ανωτέρω ψευδών δηλώσεων , από τα ΜΜΕ/ιστοσελίδες.
Η αλήθεια πάντοτε λάμπει και με αυτό το “πιστεύω”” πορεύομαι σε όλη μου την επαγγελματική διαδρομή.

Με τιμή

Κορομηλάς Ηλίας».