Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο δήλωσε ευχαριστημένος από την κλήρωση της εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, λέγοντας ότι είναι μία ευκαιρία για τους “ατζούρι” να κερδίσουν ακόμα περισσότερους υποστηρικτές.

Η Ιταλία κληρώθηκε στον 1ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 μαζί με τις Φιλιππίνες (εκ των συνδιοργανωτών), Δομινικανή Δημοκρατία και Ανγκόλα. Κοινώς, ήταν μία καλή κλήρωση για τους “ατζούρι”, με τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο να θεωρεί ότι είναι ευκαιρία να κερδίσει η ομάδα κι άλλους υποστηρικτές.

Ο τεχνικός της Ιταλίας ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κλήρωση: “Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσει ακόμη ένα βήμα στην ανάπτυξή μας, τόσο ως ομάδα όσο και για αυτή τη γενιά των Ιταλών παικτών. Θα είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε τον ενθουσιασμό να μεγαλώνει γύρω από την Εθνική μας ομάδα, όπως συνέβη μέχρι τώρα με πολλά παιχνίδια όπου σημειώθηκε sold out.

Είμαστε ευχαριστημένοι με την κλήρωση αλλά και για τα logistics, καθώς θα μείνουμε στη Μανίλα για όλο το τουρνουά. Δε θέλουμε να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας.

Οι Φιλιππίνες είναι η οικοδέσποινα, η Δομινικανή Δημοκρατία απέκλεισε την Αργεντινή, τη δευτεραθλήτρια στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρακολουθήσαμε την κλήρωση όλοι μαζί, εγώ και οι συνεργάτες μου μέσω τηλεφωνικής κλήσης και μου αρέσει το πώς αισθάνονται όλοι για τη συμμετοχή τους σε αυτό το εγχείρημα. Ο δρόμος για τη Μανίλα ξεκίνησε”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι πιθανός αντίπαλος της Ελλάδας στα προημιτελικά, αρκεί βέβαια η Εθνική μας ομάδα να φτάσει πρώτα μέχρι εκεί.