Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που κατέθεσε υποψηφιότητα για να διοργανώσει ένα από τα Προολυμπιακά τουρνουά του ερχόμενου καλοκαιριού με στόχο την πρόκριση στο Παρίσι.

Το MundoBasket 2023 βρίσκεται στο παρελθόν και η Ελλάδα, μετά και το διαζύγιο με τον Δημήτρη Ιτούδη, βλέπει πλέον στο Προολυμπιακό τουρνουά. Κάτι που θεωρείται για την ΕΟΚ πολύ μεγάλης σημασίας, για να φιλοξενηθεί στην Αθήνα και να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φυσικά να αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο και τη θέλησή του να φορέσει τα γαλανόλευκα στο μεγάλο ραντεβού του επόμενου καλοκαιριού, η ΕΟΚ έχει υποβάλει αίτηση διοργάνωσης ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών τουρνουά στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα τα τρία γήπεδα στα οποία υπάρχει η πιθανότητα να διεξαχθεί το Προολυμπιακό, αν γίνει στην Ελλάδα, είναι το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ και τα Λιόσια, με την Ομοσπονδία να ολοκληρώνει τις διαδικασίες ώστε να εξασφαλίσει το ποσό που χρειάζεται.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος θα δημοσιοποιήσει το πλάνο της Ομοσπονδίας για το Προολυμπιακό του 2024, με την Ελλάδα να θέλει να επιστρέψει ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες!