Μία μικρή μείωση της ποινής πέτυχε μέσω του CAS η ΑΕΚ.

Μετά τα θλιβερά επεισόδια με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, η Ένωση είχε υποστεί πολύ βαριά τιμωρία, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή όλων των αγώνων του BCL για το 2023-24 κεκλεισμένων των θυρών.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσέφυγαν στο CAS για τη μείωση της ποινής τους, και δικαιώθηκαν, αφού το Κλειστό των Άνω Λιοσίων θα μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο, ωστόσο το 80% της χωρητικότητάς του θα παραμένει κλειστό σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες της νέας σεζόν. Το συγκεκριμένο ποσοστό θα αφορά αποκλειστικά ονομαστικά εισιτήρια διαρκείας. Παράλληλα, επιβλήθηκε στην ΑΕΚ πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Μετά την προσφυγή της AEK BC στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) για όσα συνέβησαν στον προημιτελικό αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ Iερουσαλήμ στις 12 Απριλίου 2023, η ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ BC με ισχύ για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 είναι η εξής:

1) Επιβάλλεται στην ΑΕΚ BC ποινή, που συνεπάγεται με κλείσιμο του 80% της έδρας της (Ano Liosia Olympic Hall).
2) Για τους αγώνες του BCL, η ΑΕΚ BC θα έχει το δικαίωμα να διαθέτει ΜΟΝΟ ονομαστικά Εισιτήρια Διαρκείας.
3) Η πρόσβαση στους χώρους και το γήπεδο της ΑΕΚ BC κατά τη διάρκεια των αγώνων BCL θα επιτρέπεται μόνο σε κατόχους Εισιτηρίων Διαρκείας, σε έγκυρα και ονομαστικά, διαπιστευμένους αξιωματούχους του BCL, στελέχη και προσωπικό της ΑΕΚ BC, τηλεοπτικό προσωπικό/σχολιαστές, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές υπηρεσιών, που είναι απαραίτητοι για την οργάνωση του αγώνα.
4) Η ΑΕΚ BC θα πρέπει να λάβει μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την είσοδο στο γήπεδο, σε οιονδήποτε δεν έχει εισιτήριο Διαρκείας και να μεριμνήσει έτσι ώστε όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων, από την πρόσβαση στο γήπεδο.
5) Η ΑΕΚ BC δεν έχει το δικαίωμα να προμηθεύσει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους φιλάθλους.
6) Η ΑΕΚ BC δεν θα έχει το δικαίωμα να αγοράζει εισιτήρια για φιλάθλους της για τους εκτός έδρας αγώνες της.
7) Επιπλέον, επιβάλλεται στην ΑΕΚ ΒC πειθαρχικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ».