Το γηπεδικό ζήτημα που αντιμετώπιζε ο Ηρακλής φέρεται να λύθηκε και αναμένει τις ανακοινώσεις για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο BCL, για να δει αν θα βρίσκεται μέσα σε αυτές.

Ο Ηρακλής, όπως είναι ήδη γνωστό, είναι ανάμεσα στις ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το Basketball Champions League της επόμενης σεζόν, με τους «κυανόλευκους» να περιμένουν αύριο την επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Το γηπεδικό, ήταν το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς στο Ιβανώφειο θα έπρεπε να γίνουν αρκετές βελτιωτικές εργασίες προκειμένου να πληρεί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο πρόεδρος των «κυανόλευκων», κ. Θόδωρος Δρακόπουλος, έχει ήδη τονίσει πως είναι μέσα στα πλάνα του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο να γίνουν αυτές οι επισκευές και οι αναπροσαρμογές στην έδρα του Ηρακλή, όμως είναι δεδομένο πως θα έπρεπε να βρεθεί μια προσωρινή λύση, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.

Η λύση αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι η χρήση του «Nick Galis Hall» για τον πρώτο προκριματικό γύρο, από τους «κυανόλευκους», αν φυσικά επιλεγούν από τους διοργανωτές.

Η ΚΑΕ Ηρακλής έχει πάρει ήδη έγκριση τόσο από την ΚΑΕ Άρης, όσο και από τη διοίκηση του ΕΑΚΘ (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης), με επίσημο έγγραφο τους. Ενημερωμένος με επιστολή της «κυανόλευκης» ΚΑΕ είναι εδώ και καιρό και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος κι αυτός έδωσε το «πράσινο φως» στους Θεσσαλονικείς.

Η χρήση δόθηκε αρχικά για τον προκριματικό γύρο, ενώ αν ο Ηρακλής καταφέρει να συνεχίσει στους ομίλους της διοργάνωσης, οι επόμενες κινήσεις της ΚΑΕ θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των έργων που θα είναι σε εξέλιξη στην φυσική έδρα της ομάδας, το Ιβανώφειο.