Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη του Basketball Champions League, καθώς την Τρίτη (12/10) θα αντιμετωπίσει στο PAOK Sports Arena την Νίμπουρκ, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων με τον Άρη Λυκογιάννη να αναλύει τις σκέψεις του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο προπονητής της ομάδας του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση απέναντι στους Τσέχους, καθώς και για το πως σκοπεύουν να την αντιμετωπίσουν με τους τραυματισμούς που ταλανίζουν την ομάδα, τονίζοντας παράλληλα πως βασική προϋπόθεση αποτελεί η επιστροφή στις νίκες μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για την αυριανή αντίπαλο του ΠΑΟΚ: «Η Νίμπουρκ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει ταλέντο στην επίθεση, σταθερό κορμό και της αρέσει το γρήγορο παιχνίδι. Έχασε με σχετικά μεγάλη διαφορά από τη Γαλατά. Ήταν όμως για 35 λεπτά μέσα στο παιχνίδι. Έχουμε γνωστά προβλήματα τραυματισμών. Ο Λοβ κι ο Καμπερίδης δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν ούτε αύριο».

Για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει η ομάδα σε άμυνα κι επίθεση: «Η επίθεση έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχουμε πλέον μια αντιστοιχία σε λάθη κι ασίστ. Θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό. Σημαντικό να έχουμε ξανά μονοψήφιο αριθμό λαθών και να αυξήσουμε τις ασίστ. Θέλουμε να βρούμε περισσότερους πρωταγωνιστές. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε τη Νίμπουρκ χαμηλά. Δύσκολα θα ξεπεράσουμε τους 75-80 πόντους. Με τις απουσίες που έχουμε δεν θα ακολουθήσουμε εύκολα σε ενδεχόμενο υψηλό σκορ».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη πίεση λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων: «Πίεση έχουμε βάλει εμείς οι ίδιοι ψάχνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι στη Βοσνία. Χάσαμε από δικά μας λάθη από μια ομάδα που κέρδισε στη συνέχεια και τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν ήμασταν κακοί με τον Προμηθέα. Χάσαμε όμως. Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα κυρίως από ψυχολογική άποψη. Οι δυο που λείπουν είναι σημαντικά κομμάτια. Ο Ζερμέιν κάνει πολλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ακόμη κι αν κάποιος μπορεί να μην το καταλαβαίνει. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Σταθερό κομμάτι μας είναι κι ο Γιώργος. Είμαστε άτυχοι. Τρία λεπτά πριν ξεκινήσει η χρονιά τραυματίστηκε ο Λοβ».

Σχετικά με το αν προλαβαίνουν οι τραυματίες το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Υπάρχει μια μικρή αισιοδοξία για τον Καμπερίδη. Όσον αφορά τον Λοβ θεωρώ απίθανο να αγωνιστεί».

Για το κατά πόσο η ομάδα έχει ενέργεια: «Το θετικό είναι πως πολύ γρήγορα φεύγουμε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Δεν κουβαλάμε μια εβδομάδα την ήττα στην πλάτη μας. Το μεγαλύτερο φόρτωμα, που υπάρχει στην αρχή είναι δύσκολα και τα ταξίδια, που κάναμε είναι μεγάλα. Μαραθώνιος η Βοσνία και μετά επιστροφή, προπόνηση κι αναχώρηση για Πάτρα. Κάναμε καλή συντήρηση αλλά δεν νομίζω η ομάδα να είναι πολύ γεμάτη».