Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας πως πήρε την απόφαση να μην κρατήσει στον πάγκο της τον Πάμπλο Λάσο καθαρά για ιατρικούς λόγους.

Η εποχή του Πάμπλο Λάσο στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε επισήμως το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου. Ο ισπανικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας για το φινάλε στη συνεργασία των δύο πλευρών μετά από έντεκα χρόνια και δεκάδες επιτυχίες.

Ο 54χρονος τεχνικός υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου πριν από περίπου ένα μήνα, γεγονός που τον οδήγησε εκτός ομάδας για την τελική φάση της Liga Endesa. Παρόλ’ αυτά, η “Βασίλισσα” έκανε το μπρέικ στο Palau Blaugrana κι εν συνεχεία κατέκτησε τον τίτλο σε βάρος της Μπαρτσελόνα, δείχνοντας πόσο ισχυρές δομές υπάρχουν στο εσωτερικό της.

Αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι η αιτία του “διαζυγίου” ανάμεσα στις δύο πλευρές καταγράφεται ως η αιτία για το φινάλε στη συνεργασία τους, όπως υποστηρίζει επισήμως η Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, η “Βασίλισσα” τονίζει πως η απόφαση πάρθηκε “αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους” θέλοντας να καταστήσει σαφές πως “μετά από το έμφραγμα που οδήγησε τον προπονητή στο χειρουργείο και τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, η μη λήψη μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν εντελώς ανεύθυνη”.