Η FIBA σε μία κίνηση καλής θέλησης έκανε το πρώτο βήμα για να γεφυρωθεί το «χάσμα» που υπάρχει με την Euroleague, ευελπιστώντας πως πλέον και με τη νέα διοίκηση η ενέργειά της θα έχει αποτέλεσμα, αλλά και συνέχεια από την Λίγκα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μετέφερε τα παιχνίδια της ευρωπαϊκής ζώνης, που αφορούν το «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, κατά μία μέρα, με τις αναμετρήσεις που ήταν να διεξαχθούν Πέμπτη να πραγματοποιούνται Παρασκευή και τις αντίστοιχες που ήταν προγραμματισμένες για Σάββατο σε Κυριακή.

Στόχος είναι η όσο καλύτερη ενίσχυση των ρόστερ των εθνικών χωρών με παίκτες που αγωνίζονται στην Euroleague, αφού είναι πολύ πιθανό το «παράθυρο» του Νοεμβρίου να κρίνει και τα περισσότερα εισιτήρια που θα οδηγήσουν τις ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πλέον αυτό που απομένει είναι να φανεί αν θα υπάρξει μία αντίστοιχη κίνηση από πλευράς Euroleague, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να έχει ήδη ρίξει το «βάρος» στην υπόθεση να φέρει πιο κοντά Euroleague και FIBA και πλέον όλα δείχνουν πως το έδαφος, μετά και την απομάκρυνση του Τζόρντι Μπερτομπεου, είναι προσοδοφόρο για μία ιστορική συμφωνία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.