Ο ασίσταντ τζένεραλ μάνατζερ των Ντιτρόιτ Πίστονς, Ρομπ Μέρφι, βρίσκεται σε άδεια αφού ο σύλλογος άρχισε έρευνα μετά από καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας, που αφορούσε μια γυναίκα πρώην υπάλληλο.

Ο 50χρονος Μέρφι, βρίσκεται εκτός ομάδας για περίπου μια εβδομάδα με άδεια, αφού η διοίκηση ενημερώθηκε για τον ισχυρισμό και άρχισε έρευνα. Ο Μέρφι, ο οποίος κατάγεται από το Ντιτρόιτ, προήχθη σε βοηθό GM τον Ιούνιο, αφού διετέλεσε πρόεδρος και γενικός διευθυντής της θυγατρικής των Πίστονς στην G League τον Μάρτιο του 2021. Είχε περάσει τις προηγούμενες δύο δεκαετίες ως προπονητής κολεγίου, συμπεριλαμβανομένων 10 ετών στο Ίστερν Μίσιγκαν ως επικεφαλής προπονητής έως το 2021.

Ο Μέρφι ήταν επίσης προπονητής λυκείου στο Ντιτρόιτ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ετών στο Crockett Tech προτού προχωρήσει σε κολεγιακές θέσεις ως βοηθός στο Κεντ Στέιτ το 2002 και στο Σίρακιους το 2004.

Η έρευνα των Πίστονς για τον ισχυρισμό σχετικά με τον Μέρφι έρχεται μετά τον αποκλεισμό του προπονητή των Μπόστον Σέλτικς, Ίμε Ουντόκα, για την σεζόν 2022-2023, μετά από έρευνα για σχέση στον χώρο εργασίας, με γυναίκα υφιστάμενη.