Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι περιέγραψε τις πρώτες μέρες του στην Οκλαχόμα Σίτι, ενώ δήλωσε πως σοκαρίστηκε όταν άκουσε το όνομά του στο νο.17 της φετινής διαδικασίας του Ντραφτ.
Έχοντας αφήσει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στο ΝΒΑ. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του έδωσαν την ευκαιρία που ήθελε, με τον νεαρό άσο να έχει μπει για τα καλά σε ρυθμό προπονήσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πώς έφτασε στη διαδικασία του Ντραφτ, αποκαλύπτοντας πως «πριν το Ντραφτ δεν είχα καμία επαφή. Δεν είχα μιλήσει με κανέναν. Ήμουν σοκαρισμένος όταν με επέλεξαν στο νο.17. Δεν ήξερα πως θα με επέλεγαν στην πρώτη 20άδα».

Σχετικά με τις πρώτες μέρες του στην Οκλαχόμα Σίτι τόνισε πως «τα παιδιά στην ομάδα είναι τέλεια. Σπουδαίοι τύποι. Είναι σαν οικογένεια για μένα», ενώ όσον αφορά το πώς βιώνει την πρώτη σεζόν στου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επεσήμανε «άρχισα να παίζω σε μικρή ηλικία. Το πρώτο πράγμα που ξέρω είναι ότι πρέπει να ακούς τα πάντα. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις κάθε μέρα. Θέλω να μάθω από κάθε παίκτη της ομάδας».