Ο Κέβιν Πάντερ, δήλωσε πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο πρότασης να αγωνιστεί με την Εθνική Σερβίας.

Πέρασε από τον Ολυμπιακό, τον Ερυθρό Αστέρα, την Αρμάνι Μιλάνο και βρήκε το “λιμάνι” του στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκεί όπου αγωνίζεται από το 2021. Ο λόγος για τον Κέβιν Πάντερ τον νέο αρχηγό της ομάδας του Βελιγραδίου και τον μόλις δεύτερο ξένο παίκτη που παίρνει το βάρος της αρχηγίας.

Σε συνέντευξή του με την σερβική Vecernje Novosti ο Πάντερ μίλησε για τη σχέση του με την χώρα και το ενδεχόμενο να φορέσει την φανέλα της εθνικής Σερβίας στο μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Ανέπτυξα ιδιαίτερα σχέση με την Σερβία. Αγαπώ την Σερβία ειλικρινά και πήρα διαβατήριο πριν από μερικό διάστημα. Έχω ακούσει ότι συζητιέται το να παίξω στην εθνική. Αν μου γίνει πρόταση είμαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο. Σίγουρα θα κόψει στη μέση τον ελεύθερό μου χρόνο στη σεζον αλλά είναι μία ευκαιρία ζωής. Θα είμαι ο πρώτος Αμερικανός στην ιστορία της εθνικής Σερβίας και θα είναι χαρά μου να ανταποκριθώ. Ωστόσο δεν το σκέφτομαι τη δεδομένη στιγμή. Όλη μου η συγκέντρωση και αφοσίωση είναι στην σεζόν μου με την Παρτίζαν”.

Για τον ρόλο του αρχηγού στην ομάδα: “Είναι μία μεγάλη τιμή και δεν συμβαίνει συχνά στην ιστορία της ομάδας να είναι αρχηγός κάποιος ξένος παίκτης. Είναι κάτι που μου δίνει μία έξτρα υποχρέωση. Είναι πολύ όμορφο και το γεγονός πως είμαι ο πρώτος Αμερικανός αρχηγός το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

Θα προσπαθήσω να ηγηθώ της ομάδας εκτός και εντός παρκέ όπως την περασμένη σεζόν. Θα βγάλω την ίδια ενέργεια και προσέγγιση σε κάθε ματς. Τα παιδιά ξέρουν πως μπορούν να έρθουν οποτε θέλουν και να με ρωτήσουν το οτιδήποτε ή να μου μιλήσουν για το μπάσκετ ή τη ζωή”.