Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισας, Θοδωρής Ριζούλης ανακοίνωσε πως από του χρόνου δεν θα μπορεί να συμβάλλει στα οικονομικά της Λάρισας καθώς τα έσοδα είναι ελάχιστα και οι κάρτες διαρκείας ανεπαρκείς για να συνεχίσει να βάζει τα χρήματα του.

Παρά την σπουδαία φετινή σεζόν, που την έφερε στην τέταρτη θέση της Stoiximan Basket League, η Λάρισα δεν θα υπάρχει στη μεγάλη κατηγορία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό που φαινόταν ως το επικρατέστερο σενάριο επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη πλέον, με τον Θοδωρή Ριζούλη να καθιστά σαφές πως “τέλος η ΚΑΕ Λάρισα”.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου στάθηκε στην απουσία βοήθειας/στήριξης, τονίζοντας πως προτιμά την αποχώρηση από τη… φυλακή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην “Ελευθερία Λάρισας”:

“Τέλος η ΚΑΕ Λάρισα, δεν θα πάω εγώ φυλακή για να έχω μια ομάδα. Μέχρι τώρα έχουμε πουλήσει μόλις είκοσι εισιτήρια διαρκείας, παρότι τερματίσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του λαρισινού μπάσκετ στην τέταρτη θέση. Για ποιον λόγο να ασχοληθώ. Θα πηγαίνω κι εγώ σαν φίλαθλος να βλέπω αγώνες, έστω αν χρειαστεί να κάνω κάποια χιλιόμετρα. Η Λάρισα μπορεί να χάρηκε, να γέμισε το γήπεδο, αλλά δυστυχώς μια ομάδα για να συντηρηθεί χρειάζονται πολλά χρήματα κι εγώ δεν τα έχω. Ο ΕΣΑΚΕ ζητάει να έχει μια ομάδα προϋπολογισμό 800.000€ και καλά κάνει. Όταν εμείς έχουμε έσοδα με το ζόρι 250.000€, πώς να βγάλουμε τη χρονιά; Φέτος με το ζόρι, θα ξεπληρώσουμε τους παίκτες” ανέφερε αρχικά.

Ενώ συνέχισε: “Θα ανασταλεί η λειτουργία της ΚΑΕ. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Εγώ δεν έχω καράβια, ούτε εφοπλιστής είμαι, ούτε κάνω παρανομίες για να έχω έσοδα από άλλες πηγές. Αν είχα βοήθεια, θα μπορούσα να διατηρήσω την ομάδα. Δεν μπορεί να έχουμε έναν Λαρισαίο χορηγό τον Παπαγιάννη και δυο – τρεις επιχειρήσεις που προμηθεύονται -και τις ευχαριστώ- είκοσι διαρκείας”