Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας Σέρτζιο Σκαριόλο κατάγεται από την Μπρέσια της Ιταλίας και γνωρίζει καλά τι απώλειες έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός. Γι’ αυτό άλλωστε, μιλώντας στην «Israel Hayom», δήλωσε ανακουφισμένος για την απόφαση μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Ανακουφίστηκα. Δεν γίνεται καν να σκεφτείς ότι θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια τέτοια κατάσταση. Η απόφαση της μετάθεσης ήταν η πιο σωστή».

Σχετικά με τις σκέψεις του ΝΒΑ, ο assistant coach των Τορόντο Ράπτορς είπε: «Είναι μεγάλο το ερωτηματικό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και οικογένειες που εξαρτώνται από την απόφαση επί του θέματος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι. Ελπίζουν ότι η λίγκα θα συνεχιστεί, αλλά όλα εξαρτώνται από την διασφάλιση της υγείας».

Παράλληλα, ο Σκαριόλο μίλησε για το πώς αντέδρασε όταν ο Καουάι Λέοναρντ άφησε τους Ράπτορς για τους Κλίπερς: «Απογοητεύτηκα και εξεπλάγην ταυτόχρονα. Νόμιζα ότι θα μείνει. Εκτός αυτού, δεν υπήρχε κανείς παίκτης στην αγορά που θα μπορούσε να μας δώσει όσα εκείνος. Όλοι στο κλαμπ απογοητεύτηκαν πολύ».