Ο Ταξιάρχης Φούντας ξέσπασε μιλώντας για πρώτη φορά για την πίεση που δέχθηκε στην Αμερική φτάνοντας στο σημείο να θέλει να αποσυρθεί πρόωρα από το ποδόσφαιρο.

Ο Ταξιάρχης Φούντας τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του από την DC Γιουνάιτεντ μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση αποκάλυψε πως έφτασε στο σημείο να θέλει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση έχοντας ρίξει «μαύρη πέτρα» στο MLS αλλά και σε όσα βίωσε εκεί.

Ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε στο σημείο να στιγματιστεί για μια φράση που όπως επαναλαμβάνει δεν χρησιμοποίησε ποτέ εναντίον αντιπάλου του. Ο πρώην παίκτης της Ραπίντ Βιέννης πέρασε δύσκολες στιγμές στην Αμερική κάνοντας σκέψεις ακόμη και για να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, ενώ όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο επίσημο περιοδικό της Τραμπζονσπόρ έκλαιγε καθημερινά θεωρώντας άδικη την μεταχείριση των Αμερικανών προς το πρόσωπο του!

«Σκέφτηκα ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο μετά το μπούλινγκ που δέχθηκα στην Αμερική. Αυτό συνέβη διότι δύο παίκτες είπαν πως είμαι ‘ρατσιστής’. Κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι έλεγα στη σύζυγο μου και συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά δεν ήθελα να παίζω αυτό το γ….ο ποδόσφαιρο.

Έκλαιγα κάθε μέρα γιατί δεν είπα αυτά τα πράγματα. Τους σέβομαι όλους, από τον νεότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Όταν συνέβη αυτό, άρχισα να βλέπω τα πάντα διαφορετικά. Πολλές φορές έρχονται άνθρωποι και σου λένε πως θα σε βοηθήσουν, αλλά σε μαχαιρώνουν πισώπλατα. Δεν θέλω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου και στην οικογένεια μου. Για μένα και την οικογένεια μου, η Αμερική ήταν ένα μεγάλο λάθος για την καριέρα μου».

Ο Φούντας παράλληλα εξήγησε γιατί επέλεξε την Τραμπζονσπόρ για τη συνέχεια της καριέρας του.

«Δεν έχω κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα. Είναι κάτι που θέλω να βιώσω. Να κατακτήσω ένα τρόπαιο. Προτού έρθω, γνώριζα πως η Τραμπζονσπόρ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ήθελα να ζήσω αυτό το συναίσθημα, να απολαύσω την χαρά μια τέτοιας διάκρισης. Ελπίζω να το καταφέρω στην Τραμπζονσπόρ».