Ο Ολυμπιακός, είναι διατεθειμένος να προσφέρει συμβόλαιο ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ και πάνω από 700 χιλιάδες ετησίως για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο μέσο, Γκουστάβο Σκάρπα, την 1η Ιανουαρίου που θα εκπνεύσει το συμβόλαιό του απ την Παλμέιρας.

Από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Γκουστάβο Σκάρπα καταγράφηκε το εναλλακτικό πλάνο, το plan b των “ερυθρόλευκων”. Εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης της Παλμέιρας να τον παραχωρήσει στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα επιδίωκαν συμφωνία με τον Βραζιλιάνο ώστε να τον αποκτήσουν ελεύθερο όταν ολοκληρώνονταν το συμβόλαιο του με την “βέρντε” στο τέλος του 2022.

Πλάνο που εδώ και λίγες μέρες έχει μετατραπεί σε βασική επιδίωξη του Ολυμπιακού, οι επιτελείς του οποίου προσπαθούν να πετύχουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα deal με τον Σκάρπα. Ο 28χρονος μέσος την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Ιουλίου μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με την Παλμέιρας, οπότε και θα έχει το δικαίωμα να συμφωνήσει και να υπογράψει όπου επιθυμεί και να ενταχθεί από 1η Ιανουαρίου στην ομάδα που θα επιλέξει.

Αυτή είναι η πρόταση για Σκάρπα
Και οι “ερυθρόλευκοι” δείχνουν εμπράκτως το πόσο πολύ θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον δημιουργικό χαφ μέσω της προσφοράς που του έχουν καταθέσει. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την πατρίδα του Σκάρπα, αυτή προβλέπει ετήσιες απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ λόγω του ότι ο Βραζιλιάνος αν συμφωνήσει θα πιάσει λιμάνι ως ελεύθερος περιλαμβάνεται ένα σημαντικό πριμ υπογραφής, το οποίο και ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ.

Συνεκτιμώντας πως η χρονική βάση της προσφοράς είναι τριετής (το πόσο θα καταλήξει ακριβώς η διάρκεια ώστε να καλύπτεται ολόκληρη σεζόν και όχι να ολοκληρώνεται σε μέσο της, Δεκέμβριο δηλαδή, το συμβόλαιο του Σκάρπα, είναι κάτι που θα καθοριστεί στο επόμενο στάδιο της διαπραγμάτευσης, χωρίς πάντως να είναι και υποχρεωτικό, παρότι σίγουρα ασυνήθιστο), τότε στα πόδια του Βραζιλιάνου οι πρωταθλητές Ελλάδας προσφέρουν – πάντα ως βάση – συνολικές, “καθαρές” αποδοχές που προσεγγίζουν τα 4,5 εκατ. ευρώ, εκτός των – αναλόγως πλουσιοπάροχων – προβλεπόμενων σε κάθε ανάλογη συμφωνία μπόνους.

Η καλύτερη που έχει στα χέρια του ο Βραζιλιάνος
Δεν είναι τυχαίο πως η συγκεκριμένη προσφορά του Ολυμπιακού είναι η καλύτερη που έχει ως τώρα στα χέρια του ο Σκάρπα. Καλύτερη για παράδειγμα από εκείνη της Γαλατασαράι, η οποία επίσης χτύπησε την πόρτα της Παλμέιρας για να τον αγοράσει τώρα, αλλά μετά και τη νέα άρνηση των πρωτοπόρων του Brasileirao επιχειρεί ανάλογο deal με αυτό που επιδιώκει ο Ολυμπιακός, να αποκτήσει δηλαδή τον Βραζιλιάνο ελεύθερο.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής (σ.σ. οι τρέχουσες απολαβές του στην Παλμέιρας είναι 1,1 εκατ. ευρώ) παραμένει ακλόνητος στην απόφασή του να μετακομίσει στην Ευρώπη – κάτι που εξ αρχής είχε επισημάνει – και δευτερευόντως θετικότατος στην προοπτική αυτή η μετακόμιση να τον φέρει στον Πειραιά. Κάτι που και έχει διαμηνύσει στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά και αποδεικνύει με τη συνέπεια που εμφανίζει η στάση και η συνολική του προσέγγιση όλο αυτό το διάστημα, πάνω πλέον από 1,5 μήνα, που κρατάνε οι συζητήσεις με τον Ολυμπιακό.