Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην Κύπρο ερευνά 21 παράγοντες, προέδρους, προπονητές και ποδοσφαιριστές για ενδεχόμενο στημένο αγώνα στην 4η αγωνιστική.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, έχει προχωρήσει σήμερα στην έκδοση κλήσεων σε αθλητικούς παράγοντες στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή χειραγώγηση ποδοσφαιρικού αγώνα Α΄ κατηγορίας κατά την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως η Επιτροπή είχε παρατηρήσει αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε συγκεκριμένο αγώνα, και γι΄αυτό το λόγο προχώρησε στην προσεκτική παρακολούθηση του από την τηλεόραση ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον οι υποψίες ήταν δικαιολογημένες. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως «αφού είδαμε τη στοιχηματική δραστηριότητα προσέχαμε και την κάθε κίνηση του κάθε παίκτη».

Όπως είπε ο κ. Παπαχαραλάμπους, από εδώ και πέρα η Επιτροπή με τη συμβολή της Αστυνομίας θα πάρει καταθέσεις από τα υπό διερεύνηση άτομα, και αν χρειαστεί θα εξασφαλίσει από την Αστυνομία και εντάλματα σύλληψης.

Τα έξι παιγνίδια που διεξήχθησαν στην 4η αγωνιστική είναι:

Ερμής-Ολυμπιακός 0-1
Πάφος-Εθνικός 2-2
ΑΕΛ-Καρμιώτισσα 3-1
Ομόνοια-ΑΕΚ 2-1
Ανόρθωση-Απόλλων 1-3
ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ 0-2