Τι παίζει με τον Γιάνικ Βέστεργκααρντ που το καλοκαίρι γράφτηκε για την ΑΕΚ, στη Λέστερ. Το σενάριο με την Άντερλεχτ και η προοπτική αποχώρησης!

Ο Γιάνικ Βέστεργκααρντ ήταν ένας παίκτης που το καλοκαίρι συνδέθηκε με την ΑΕΚ όντας στη λίστα των υπό αποχώρηση παικτών της Λέστερ.

Ο Δανός, ωστόσο, συνεχίζει στην αγγλική ομάδα και στα πρώτα ματς της Λέστερ στην Championship είναι βασικός και αναντικατάστατος. Τι ισχύει, όμως, με την περίπτωσή του; Θα φύγει από τις «αλεπούδες»; Και αν ναι, πού θα πάει;

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα του Λέστερ, ο Βέστεργκααρντ είδε την καριέρα του να ανακάμπτει από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο τέως βοηθός του Γκουαρντιόλα και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Έντσο Μαρέσκα. Μετρά πέντε συμμετοχές και 450 λεπτά στην Championship, ωστόσο όλα είναι ανοικτά για το μέλον του.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η επιστροφή του Κόνορ Κόαντι από τον πρόσφατο τραυματισμό του που αναμένεται σύντομα δεν αποκλείεται να επιφέρει την επιστροφή του παίκτη στον πάγκο. Έτσι στο δημοσίευμα της η τοπική εφημερίδα στο Λέστερ δεν αποκλείει την πιθανότητα αποχώρησης του παίκτη.

«Με την επιστροφή του Κόαντι και την παραμονή του Σουτάρ στον σύλλογο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Λέστερ θα πρέπει να πάρει απόφαση αν θα παραχωρήσει τον Βέστεργκααρντ, εάν κάποιος σύλλογος τον ζητήσει», αναφέρεται στο ρεπορτάζ και συμπληρώνεται: «Ο Βέστεργκααρντ έχει μόλις έναν χρόνο συμβόλαιο στη Λέστερ που σημαίνει ότι η ομάδα θα κινδυνεύει να τον χάσει για τίποτα του χρόνου».

Και κάπου εκεί οι Άγγλοι αναφέρουν πως για τον παίκτη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Άντερλεχτ που μπορεί μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα να πάρει παίκτη από ομάδα, με τον παίκτη να μην «πολυψήνεται». Ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη με άλλες ομάδες τα προσεχή 24ωρα.

Τώρα αν θα ασχοληθεί η ΑΕΚ; Ουδείς μπορεί να πει κάτι με σιγουριά… Το βέβαιο είναι πως ο έμπειρος αμυντικός συνιστά μία δαπανηρή μεταγραφή για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα όχι μόνο για την Ένωση. Τα χρήματα που θα ζητήσει η Λέστερ είναι πολλά, ενώ και ετήσιες απολαβές του παίκτη είναι εξόχως υψηλές.