Αίτημα της ΕΠΟ στη Λίγκα να μην γίνει η 2η αγωνιστική των play offs στις 17/3 για να ενσωματωθούν νωρίτερα οι διεθνείς του Big-4 στην Εθνική ομάδα ενόψει των κρίσιμων ματς για την πρόκριση στο Euro.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία ζήτησε, κατέθεσε αίτημα αν θέλετε, στη Super League να μην μην διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου, όπως έχει προγραμματιστεί, η 2η αγωνιστική των play-offs με σκοπό η Εθνική να προετοιμαστεί καλύτερα για το final four του Nations League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση της στα τελικά του Euro της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, η Εθνική μας ομάδα έχει το πρώτο μεγάλο «ραντεβού» στις 21 Μαρτίου, όπου υποδέχεται στην OPAP Arena το Καζακστάν στον ημιτελικό του γκρουπ. Αν το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο, πράγμα που θέλουμε όλοι μας, τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει μερικές ημέρες μετά (26/3) στον τελικό και με φόντο ένα «εισιτήριο» για το EURO της Γερμανίας, όπου θα κληθεί να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις.

Έτσι η ΕΠΟ κατέθεσε το αίτημα αυτό και ζήτησε τις αλλαγές στο καλεντάρι, προκειμένου να αποδεσμευτούν νωρίτερα από τα clubs τους όσοι οι διεθνείς μας αγωνίζονται στους εγχώριους «μεγάλους». Ετσι θα ενσωματωθούν άμεσα στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με σκοπό να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής μας για τα δύο ματς που ακολουθούν, στις 21 και καλός εχόντων των πραγμάτων στις 26 Μαρτίου.