Ο Γκουστάβο Πογέτ σχολίασε την κλήρωση για την έδρα του τελικού των πλέι οφ του Nations League, που η Εθνική θα δώσει εκτός έδρας, επισημαίνοντας πως προέχει ο (ημιτελικός) αγώνας με το Καζακστάν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Σήμερα εξαργυρώσαμε την πορεία μας στο Nations League, η οποία μας πρόσφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την επιστροφή της Εθνικής Ομάδας σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Ήμασταν από τις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν μία θέση στα play-offs πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγώνων μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την αγωνιστική επίδοση, καθώς εκπλήρωσε τον πρώτο βασικό στόχο που μου είχε τεθεί από την Ομοσπονδία.

Ο μεγάλος στόχος, όμως, είναι το EURO 2024, για το οποίο εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να προσφέρουμε την πρόκριση στους Έλληνες.

Σχετικά με τη σημερινή διαδικασία και τον καθορισμό της έδρας του τελικού των play-offs, αυτό που έχω να σχολιάσω είναι απλό: δεν υπάρχει τελικός, πριν από τον ημιτελικό. Για εμάς, τελικός είναι ο αγώνας με το Καζακστάν. Σε αυτόν εστιάζουμε την προσοχή μας και αυτόν πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε πιο κοντά στο EURO 2024. Από τη σημερινή κλήρωση στην έδρα της ΟΥΕΦΑ για το πιθανό δεύτερο παιχνίδι μας, δεν προέκυψε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά ας μην παραπονιόμαστε και ας συγκεντρωθούμε στον δικό μας τελικό με το Καζακστάν».