Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα φτάσουν οι απώλειες εσόδων των συλλόγων της La Liga, σε περίπτωση που η φετινή σεζόν διακοπεί οριστικά, εξαιτίας της πανδημίας τους κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έχει στα χέρια της η LaLiga και τα οποία έθεσε υπόψιν της ένωσης των ποδοσφαιριστών, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να… μοιραστεί η ζημία μεταξύ ομάδων και παικτών.

Στο δυσμενέστερο σενάριο, αυτό δηλαδή κατά το οποίο η ποδοσφαιρική χρονιά θα διακοπεί οριστικά, οι απώλειες αναμένεται να ανέλθουν στα 956,6 εκατ. ευρώ. Η αρχική εκτίμηση ήταν σαφώς χαμηλότερη (περίπου στα 648 εκατ. ευρώ), αλλά σε αυτή δεν υπολογίζονταν οι απώλειες των ομάδων που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο στο Champions League, Σεβίλλη και Χετάφε στο Europa League).

Το δεύτερο σενάριο, που μοιάζει αυτή τη στιγμή και το πιο ρεαλιστικό, είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Σε αυτή την περίπτωση, οι απώλειες περιορίζονται στα 303,4 εκατ. ευρώ, ενώ πέφτουν περίπου στο μισό (156 εκατ.) αν οι αγώνες ξαναρχίσουν και γίνουν με θεατές, ενδεχόμενο πάντως που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή.