Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (AFE) ανακοίνωσε πως θα μηνύσει την Ομοσπονδία της χώρας για την παράνομη (χωρίς συγκατάθεση) ηχογράφηση (και διαρροή του περιεχομένου των συνομιλιών που έγιναν την Τρίτη (07/04), στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε μέρος και η LaLiga!

Η AFE τονίζει σε ανακοίνωσή της πως τα παράνομα ηχητικά ντοκουμέντα δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη στην εκπομπή «El Larguero» του σταθμού «Cadena SER» και η συγκεκριμένη «διαρροή» είχε σκοπό να φέρει την ηγεσία του συνδικάτου σε διαμάχη με τους παίκτες που εκπροσωπεί, παρουσιάζοντας την ομοσπονδία ως… εκείνη που πραγματικά υπερασπίζεται τους ποδοσφαιριστές.

«Ζητούμε άμεση απάντηση σχετικά με το εάν αυτή η καταγραφή, έχει πράγματι μεταφερθεί με ευθύνη της ή ανθρώπων της στον ραδιοσταθμό (σ.σ. SER) και για το κατά πόσον έχει τηρηθεί η δέουσα προσοχή, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους διαρροές.

Θα προβούμε σε νομικές ενέργειες κατά της Ομοσπονδίας,καθώς υπήρξε μια σαφής παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αντίστοιχες σκέψεις με την Ένωση Ποδοσφαιριστών κάνει και η Λίγκα με την Ομοσπονδία να απαντά πως η συνάντηση καταγράφηκε με γνώση όλων των παρευρισκομένων και χωρίς αντίρρηση από κανέναν από αυτούς».