Στην αναβολή των Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ-Αλαβές, προχωρά η LaLiga. Η ισπανική λίγκα είχε προσφύγει στο CAS μετά την απόφαση της FIFA να ορίσει έξτρα αγώνες για προκριματικά Μουντιάλ στη ζώνη Λατινικής Αμερικής, μετά τις μαζικές αναβολές που υπήρξαν λόγω πανδημίας τους προηγούμενους μήνες.

Οι παίκτες ορισμένων ομάδων θα καλούνταν να δώσουν τρία ματς με τις εθνικές τους ομάδες και να επιστρέψουν για δράση στις 11 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία, κάτι που ήταν ανθρωπίνως αδύνατο. Μετά την απόρριψη των προσωρινών μέτρων από το CAS, η LaLiga θα αναβάλει τα δύο ματς, ενώ θα τροποποιήσει και το υπόλοιπο πρόγραμμα (ορίζοντας μεταξύ άλλων αργά το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου το Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα).

«Η LaLiga κατέθεσε αίτημα στο CAS για να διασφαλίσει τον ίσο ανταγωνισμό και τα δικαιώματα των παικτών. Άλλες συνομοσπονδίες, όπως η UEFA και η CONCACAF δεν ζήτησε παράταση στη διαθεσιμότητα των διεθνών παικτών και δεν προκάλεσαν προβλήματα στα εθνικά πρωταθλήματα. Θα αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση αναλγησίας ξανά τον Οκτώβριο», αναφέρει η LaLiga σε ανακοίνωσή της.