Ο Λούκα Μόντριτς γνωστοποίησε την επιθυμία του για ανανέωση συμβολαίου με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο είπε πως όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση της δίοικησης.

Το συμβόλαιο του 35χρονου Κροάτη με τους Μαδριλένους, ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής Μόντριτς και Ρεάλ δεν έχουν κάτσει στο τραπέζι για να συζητήσουν το μέλλον του. Πάντως, μετά την απόσυρση του Ράκιτιτς από από την εθνική Κροατίας, οι συμπατριώτες του ανησυχούν και για την κατάσταση του έμπειρου μέσου των «μερένγκες», με τον ίδιο πάντως να απαντά:

«Θα αποδεχθώ ό,τι μου πει η Ρεάλ, αλλά θέλω να συνεχίσω να παίζω. Ξέρω την ηλικία μου και καταλαβαίνω ότι ο σύλλογος πρέπει να ψάξει για το καλύτερο. Δε θέλω να θέσω όρια και ημερομηνίες. Πηγαίνω παιχνίδι με το παιχνίδι και βλέπω πως αισθάνομαι, τόσο σε ​φυσική κατάσταση όσο και πνευματικά. Όσο είμαι καλά, θέλω να συνεχίσω να παίζω με την εθνική ομάδα. Με τον Ράκιτιτς είχα μιλήσει πριν ανακοινώσει δημόσια την απόφασή του. Μου εξήγησε τους λόγους και όφειλα να τους σεβαστώ», τόνισε χααρακτηριστικά.