Η Σεβίλλη έπεσε και φέτος στον λάκκο της Παμπλόνα, ηττήθηκε 2-1 από την Οσασούνα και ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην La Liga.

Την περσινή περίοδο περίοδο η Παμπλόνα σημάδεψε την… κατηφόρα της. Ενώ ακόμα βρισκόταν στο κατόπι της Ρεάλ, η Σεβίλλη έμεινε στο μηδέν απέναντι στην Οσασούνα και έκτοτε δεν έμελλε να συνέλθει ποτέ για να συνεχίσει το κυνήγι της κορυφής. Μερικούς μήνες αργότερα, το πάθημα αποδείχθηκε πως δεν έγινε μάθημα. Ακόμα κι αν αυτή τη φορά πέτυχαν γκολ, οι Σεβιγιάνοι είδαν την Οσασούνα να τους υποτάσσει και τους καταδικάζει σε μια εφιαλτική πρεμιέρα στη La Liga που ξεκίνησε με ήττα (2-1).

Μόλις στο 9΄οι γηπεδούχοι φρόντισαν να υπενθυμίσουν στο σύνολο του Λοπετέγκι τη δυσκολία της αποστολής τους και προηγήθηκαν με σκόρερ τον Άβιλα. Δυο λεπτά αργότερα ο Μιρ έδωσε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 1-1, όμως η συνέχεια άνηκε και πάλι στην Οσασούνα. Στο 74΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ο Ορόθ ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που χάρισε μια ιδανική πρεμιέρα για τον σύλλογο της Παμπλόνα.