Τη δική του άποψη για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρσία εξέφρασε ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του Διαβαλκανικού Κέντρου και νυν διευθυντής Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ιασώ Θεσσαλίας, Βασίλης Χαλβατζούλης στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Εγώ πήγα από δική μου πρωτοβουλία στο Διαβαλκανικό. Πήγα εκεί και βρήκα τον κ.Γκαρθία στο ακτινολογικό. Μίλησα με τον γιατρό του Ολυμπιακού και τον διευθυντή ασφαλείας. Ο γιατρός τον πήρε με μία φορητή καρέκλα και έγινε η εισαγωγή.  Οι πληροφορίες ήταν, ότι η διάγνωση από τις εξετάσεις ανέφερε υποκειμενικά ενοχλήματα εγκεφαλικής διάσεισης. Αυτό δεν μπορεί κανείς γιατρός να το εκτιμήσει, δεν υπάρχει ειδικό όργανο για τη ζάλη ή τον έμετο για παράδειγμα… Η διάσειση μπορεί να διαπιστωθεί μόνο όταν υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα. Οι εξετάσεις που είχε κάνει ο κ.Γκαρθία ήταν αρνητικές, αλλά προληπτικά έπρεπε να μείνει μέσα, για να αποδειχτεί αν όντως ήταν αυτά αληθινά. Το πρωί που ρώτησα μου είπαν ότι γύρω στις 8:30 υπέγραψε μόνος του κι έφυγε. Που σημαίνει ότι ήταν πολύ καλά. Όταν πας σε ένα γιατρό και του πεις ότι αισθάνεσαι ζάλη, είναι υποχρεωμένος να σε βάλει μέσα για ένα 24ωρο και να σε παρακολουθήσει. Ο συγκεκριμένος άρρωστος, έμεινε ούτε 12 ώρες στο νοσοκομείο. Το πρωί στις 7:30-8 ντύθηκε, υπέγραψε κι έφυγε”.

Για το ιατρικό ανακοινωθέν από το Διαβαλκανικό που διέρρευσε: “Αν έμενε ένα 24ωρο μέσα, αν υπήρχε μία θλάση ή ένα οίδημα, θα φαινόταν αν είχε προκληθεί κάποια εγκεφαλική διάσειση. Δεν υπάρχουν ειδικά όργανα να μετρούν τη ζάλη, όταν σου λέει ο άρρωστος ότι ζαλίζεται, τον βάζεις μέσα και τον παρακολουθείς. Αν κάνεις ένα οίδημα ή στο άνω χείλος ή στο κάτω, σίγουρα προκαλεί μία δυσκολία στην ομιλία, ας πούμε, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Τα υποκειμενικά ενοχλήματα μπορεί ο ασθενής να τα μεγαλοποιεί και ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τον άρρωστο στο νοσοκομείο. Το ότι ο συγκεκριμένος έφυγε από μόνος του, λέει ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι υπήρχε κάτι που να τον κρατούσε έξω από το γήπεδο, αυτό άλλωστε ανέφερε και η διάγνωση του γιατρού του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήθελε και μία δεύτερη γνώμη από γιατρό. Ο γιατρός του αγώνα είπε ότι είναι ένα μικρό οίδημα, αλλά μπορούσε να κάτσει στον πάγκο. Όλη αυτή η ιστορία είχε άλλο σκοπό κι όχι την προφύλαξη του αρρώστου από κάποιο κακό. Είναι μία ιστορία που ιατρικώς δεν στέκει πουθενά, από τη στιγμή που όλα ήταν αρνητικά, όλες οι εξετάσεις. Οι λόγοι ήταν διαφορετικοί… Δεν κινδύνευε η υγεία του. Δεν υπήρχε κάτι ιατρικά κάτι που να μην του επέτρεπε να κάνει τη δουλειά του”.

Για το αν έπρεπε να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο: “Η ιατρική είναι μία, είτε στο δημόσιο, είτε στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Είτε πήγαινε στο Διαβαλκανικό είτε σε ένα δημόσιο, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, οι εξετάσεις θα ήταν αρνητικές, αλλά με τα ενοχλήματα που ανέφερε ο άρρωστος, ήταν υποχρεωμένος ο γιατρός να τον κρατήσει για παρακολούθηση. Ο ασθενής βγήκε με τη δική του υπογραφή, κάτι που σημαίνει ότι ήταν απόλυτα καλά. Δεν φεύγει κανείς από το νοσοκομείο έτσι, αν δεν είναι καλά”.

Για την Τούμπα: “Εμένα μου έκανε εντύπωση, ήταν η πρώτη φορά που η Τούμπα ήταν εκκλησία, το χαρτί δεν απαγορεύεται σε κανένα γήπεδο. Δεν μπορεί να γίνει ένας τραυματισμός από χαρτί, αιτία να μην γίνει ο αγώνας. Άλλο σκοπό είχε αυτή η ιστορία πιστεύω… Θα έπρεπε να σκεφτούν ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι, ότι μαζεύτηκε 30000 κόσμος να δει ποδόσφαιρο κι όχι θέατρο”.