Η περίπτωση του Φεντερίκο Μπάρμπα φέρεται να έχει επιστρέψει στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από Ισπανία και Ιταλία.

O Ιταλός αμυντικός ενδιέφερε ιδιαίτερα τους “κιτρινόμαυρους” στα τέλη του 2019, όμως τελικά τίποτα δεν προχώρησε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο λόγος ήταν ξεκάθαρος,  οποδοσφαιριστής ανήκει στην Κίεβο Βερόνα, ωστόσο παίζει δανεικός στην Βαγιαδολίδ, η οποία δεν τον υπολογίζει. Ο ίδιος ωστόσο παραμένει στην Ισπανία καθώς ο δανεισμός του ακόμη δεν έχει ακόμη διακοπεί.

Στην Ισπανία το TodoFichajes ανέφερε: “Η Ρεάλ Βαγιαδολίδ παίρνει παίκτες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που μπορούν να τη βοηθήσουν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Παράλληλα, προετοιμάζονται και μερικές αναχωρήσεις παικτών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ και η Μπενεβέντο θέλουν τον αμυντικό Φεντερίκο Μπάρμπα. Ο παίκτης δεν είναι στα σχέδια της Βαγιαδολίδ και η αναχώρησή του είναι επικείμενη”.

Από την άλλη στην Ιταλία το Tuttomercato σημείωσε: «Ο Μπάρμπα μπορεί να αφήσει την Βαγιαδολίδ για την ΑΕΚ ή την Μπενεβέντο. Το μέλλον του Μπάρμπα μπορεί να μην είναι στη Βαγιαδολίδ. Ο αμυντικός εξακολουθεί να ανήκει στην Κίεβο Βερόνα, γι’ αυτό και ενδέχεται να φύγει από την Ισπανία τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η ΑΕΚ όσο και η Μπενεβέντο θέλουν να τον αποκτήσουν. Η Ουντινέζε δεν ενδιαφέρεται για τον Μπάρμπα, ο οποίος πάει στην ΑΕΚ! Ο Μπάρμπα θα είναι ο νέος παίκτης της Ουντινέζε; Όχι! Θα μετακομίσει στην ΑΕΚ».