Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στον Παναθηναϊκό, με τη διοίκηση να καλεί τον Χρήστο Δώνη για να συζητήσουν την Τρίτη για νέο συμβόλαιο. Το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό η προτεραιότητα για τον Έλληνα μέσο.

Ειδοποίηση από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού έλαβε τη Δευτέρα ο Χρήστος Δώνης, προκειμένου να συναντηθεί την Τρίτη με τους ανθρώπους της ομάδας για το θέμα του συμβολαίου του το οποίο τελειώνει το προσεχές καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν γίνεται τυχαία στην παρούσα χρονική στιγμή και εμμέσως πλην σαφώς παίζει ρόλο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων της διοίκησης με τον προπονητή Γιώργο Δώνη.

Η ακατανόητη φράση «ή θα μείνει ο Χρήστος, ή εσύ» που μεταφέρθηκε στον προπονητή του Παναθηναϊκού Γιώργο Δώνη από άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Αλαφούζου είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

Από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ωστόσο, λέγεται ότι δεν μεταφέρθηκε σωστά το πλήρες νόημα που επιθυμούσε να περάσει προς τον προπονητή της ομάδας.

Υποστηρίζεται δηλαδή, ότι ο Αλαφούζος έχει σε εκτίμηση τον Χρήστο Δώνη τόσο ποδοσφαιρικά όσο και από πλευράς χαρακτήρα και πιστεύει ότι αξίζει να βρίσκεται στον κορμό του Παναθηναϊκού.

Αλλά ταυτόχρονα ο Αλαφούζος θεωρεί πως η συνύπαρξή του με τον πατέρα του στο τιμόνι της ομάδας έχει προκαλέσει ένα καθεστώς «προστασίας» και «πλεονεκτήματος» του Χρήστου σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι σήμερα ο Χρήστος Δώνης ήταν ο μοναδικός (μαζί με τον Γιόχανσον) που τελειώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, αλλά δεν του είχε γίνει συγκεκριμένη πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Μόνο ατάκες του τύπου «θα τα πούμε σύντομα».

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με όσα έχουν συμβεί στη διάρκεια της φετινής σεζόν και τις αντιδράσεις που υπήρξαν κατά καιρούς από μικρή μερίδα του κόσμου, έχουν προκαλέσει την πεποίθηση, από τον Γενάρη ακόμα, στον Χρήστο Δώνη να αναζητήσει επιλογές στο εξωτερικό.

Πλέον όμως ο Παναθηναϊκός κάλεσε τον Δώνη σε συνάντηση την Τρίτη, τα δεδομένα μπορούν κάλλιστα να τροποποιηθούν και κατ’ επέκταση τα πάντα είναι ανοιχτά.