Η Κύμη ύστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 88-85, δείχνοντας έτοιμη για playoff. Οι Σμιθ (22π.) και Μακφάντεν (18π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους γηπεδούχους, ενώ για τους Θεσσαλονικείς οι Κόνιαρης (15π.), Ζάρας (14π.) και Γκος (13π.), προσπάθησαν για το μεγάλο διπλό, όμως οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ της Κύμης. 

Εκπληκτικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο από πλευράς θεάματος και σκοραρίσματος. Κύμη και ΠΑΟΚ είχαν αφήσει στ’αποδυτήρια την άμυνα και το 24-27, τα έλεγε όλα. O Σμιθ ξεχώρισε από τους γηπεδούχους, ενώ για τον ΠΑΟΚ πολύ “ζεστοί” ήταν οι Τζάκσον και Γκος.

Στη συνέχεια η ομάδα του Καστρίτη βρήκε κι άλλους πρωταγωνιστές στην επίθεση, όμως αυτό που την έκανε να ξεφύγει στο σκορ ήταν η άμυνα. Ο ΠΑΟΚ τα περίμενε όλα από τους Ζάρα και Γκος, όμως οι δυο τους, δεν γινόταν να σταματήσουν τους γηπεδούχους, ειδικότερα από τη στιγμή, που στην εξίσωση του ματς μπήκε και ο Μακφάντεν. Το 51-46, άφηνε την υπόθεση-νίκη ανοιχτή, όμως ήταν φανερό πως ο ρυθμός βόλευε την Κύμη.

Αυτό επιβεβαώθηκε και στην τρίτη περίοδο, όπου η “ραψωδία” από τα 6,75 καλά κρατούσε. Οι γηπεδούχοι σούταραν με ποσοστό 69% από το τρίποντο, κάτι που τους κρατούσε στον αφρό. Βέβαια ο Αντώνης Κόνιαρης είχε διαφορετική άποψη και με έξι συνεχόμενους πόντους και σωστό διάβασμα, ήταν κύριος υπεύθυνος για την αλλαγή σκηνικού και το 65-66, προδίκαζε θρίλερ.

Ο 21χρονος γκαρντ ήταν καταπληκτικός και κυριολεκτικά οδηγούσε τους συμπαίκτες του προς ένα μεγάλο διπλό. Από κοντά τον ακολουθούσε ο πολύπειρος Τζάκσον και το 65-71, γέμισε με πίεση την Κύμη, που σούταρε ανεξέλεγκτα από την περιφέρεια. Τουλάχιστον ο Μανωλόπουλος με τρίποντο, έκανε το παιχνίδι εκ νέου ντέρμπι και φαινόταν πως τα πάντα θα κρίνονταν στο τέλος. Ο Μακφάντεν μ’ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο και ο Σμιθ με δύο βολές, έκριναν το αποτέλεσμα υπέρ της Κύμης. Το 88-85 αποτυπώνει πόσο κοντά ήταν οι δύο αντίπαλοι, όμως οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ του συνόλου του Γιάννη Καστρίτη.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 51-46, 65-66, 88-85