Μία νέα σεζόν ξεκινά στη Basket League, με νέα πρόσωπα, διαφορετικές ομάδες. Μία Basket League πιο ισχυρή και πιο ανταγωνιστική έτοιμη να μας χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές.

Το Περιστέρι επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια, ελπίζοντας να πρωταγωνιστήσει. Μαζί του ήρθε και ο Χολαργός, ο οποίος θα διανύσει την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, θέλοντας να αφήσει το δικό του στίγμα.

Ο Άρης κάνει νέο ξεκίνημα, ευελπιστώντας να αποφύγει τους περσινούς μπελάδες, να δείξει άλλο πρόσωπο, καλύτερο, όπως το ίδιο επιθυμεί και ο Πανιώνιος.

Η ΑΕΚ, με νέο προπονητή στον πάγκο της, σκοπεύει να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω και φυσικά να κάνει εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, όπως πέρσι σε  Κύπελλο Ελλάδας και Champions League. Ο ΠΑΟΚ, θέλει να παραμείνει ψηλά και να βάλει ζόρια στους αιωνίους.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν για τη μάχη του τίτλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με τις δύο ομάδες να είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρσι. 

Οι “ερυθρόλευκοι”, έχουν πλέον τον Ντέιβιντ Μπλατ στο τιμόνι της ομάδας, αλλάζοντας το στιλ του παιχνιδιού, ενώ το ρόστερ έχει υποστεί μεγάλο… λίφτινγκ.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει (πολύ). Οι “πράσινοι” πάνε με την ίδια συνταγή για ακόμη μία κατάκτηση πρωταθλήματος, κάνοντας ωστόσο ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ τους.

Ας δούμε όμως το προφίλ της κάθε ομάδας:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Προπονητής: Τσάβι Πασκουάλ

Στόχος: Οτιδήποτε πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι αποτυχία για το Τριφύλλι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κορυφή αποτελεί μονόδρομο.

Παίκτης κλειδί: Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει και στην καλή του μέρα ανεβάζει τους πράσινους πολλά επίπεδα. Ένας πολυδιάστατος παίκτης με πολλές αρετές. Με ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά και διορατικότητα στο παιχνίδι του, με τις ασίστ του να είναι απίθανες.

Ρόστερ: 

Ολυμπιακός

Προπονητής: Ντέιβιντ Μπλατ

Στόχος: Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό των ερυθρόλευκων από το να επιστρέψουν στην κορυφή, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Η ομάδα του Πειραιά είναι πεινασμένη για τον τίτλο του πρωταθλήματος και θέλει να αφήσει πίσω της τον Παναθηναϊκό.

Παίκτης κλειδί: Είναι πολλά τα ονόματα που μπορεί να σταθεί κανείς. Εμείς όμως θα εστιάσουμε σε δύο, τον Γκος και τον Σπανούλη. Ο πρώτος διανύει εξαιρετική προετοιμασία δείχνοντας ότι θα κάνει το κάτι παραπάνω, βομβαρδίζοντας τις αντίπαλες ομάδες. Αναφορικά με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, τα πράγματα είναι απλά. Πάντα ήταν βαρόμετρο για την ομάδα του και στην καλή του μέρα αλλάζει τη ροή του αγώνα.

Ρόστερ:

ΑΕΚ

Προπονητής: Λούκα Μπάνκι

Στόχος: Η 4άδα είναι ο πιο εφικτός στόχος για την ΑΕΚ, ωστόσο η ποιότητα και τα βήματα προόδου που κάνει διαρκώς την κάνουν να ονειρεύεται ακόμη πιο ψηλά, ευελπιστώντας να μπορέσει να κοντράρει για τα καλά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Παίκτης κλειδί: Ο Ματσιούλις αποτέλεσε μεταγραφική βόμβα για την Ένωση, με τον Λιθουανό να επιστρέφει στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ. Η εμπειρία του και η ποιότητά του θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ρόστερ

Άρης

Προπονητής: Βαγγέλης Αγγέλου

Στόχος: Ο Άρης είχε μία περιπετειώδη χρονιά, τη σεζόν που πέρασε και φέτος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι θα μπλέξει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, έτσι λοιπόν στοχεύει πιο ψηλά φέτος, επιθυμώντας να μην μπει σε μπελάδες.

Παίκτης κλειδί: Ο Λάκι Τζόουνς είναι εκείνος που ξεχωρίζει κανείς. Ένας εξαιρετικός σκόρερ, που ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω για τους κίτρινους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και ο Μακ Γκι αποτελεί κομβικό παίκτη για την ομάδα στη θέση του σέντερ.

Ρόστερ

Ήφαιστος Λήμνου

Προπονητής: Σωτήρης Μανωλόπουλος

Στόχος: Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο πιο εφικτός στόχος για την ομάδα από τη Λήμνο.

Παίκτης-κλειδί: Τάιρον Μπρέιζελτον. Ένας παίκτης που θα προσφέρει πολλά στον Ήφαιστο Λήμνου. Είναι έμπειρος με ικανότητα στο σκοράρισμα και σίγουρα θα “ξελασπώσει” αρκετές φορές την ομάδα του.

Ρόστερ: Χρήστος Μαραβέγιας, Γιώργος Γαρέζος Θοδωρής Μπακέας, Δημήτρης Σταμάτης, Τζέρι Σμιθ, Τάιρον Μπρέιζελτον, Σον Έβανς, Πέτρος Γερομίχαλος, Τόντρικ Γκότσερ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Κώστας Γόντικας, Ρόλανς Φρεϊμανις, Αντουάν Γουόγκινς, Σπύρος Μούρτος, Διαμαντάκος.

Κολοσσός Ρόδου

Προπονητής: Νίκος Βετούλας

Στόχος: Όσο πιο γρήγορα μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία η ομάδα της Ρόδου τόσο το καλύτερο για εκείνη, καθώς θα μπορέσει να στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά.

Παίκτης-κλειδί: Ο Δημήτρης Μαυροειδής αποτελεί τη μεγάλη μεταγραφική κίνηση του Κολοσσού για φέτος. Ο πολύπειρος σέντερ είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να πρωταγωνιστήσει στην πορεία της ομάδας του.

Ρόστερ:

Κύμη

Προπονητής: Γιάννης Καστρίτης

Στόχος: Η Κύμη θέλει να ξεμπερδέψει με την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία και έπειτα να στοχεύσει στο βήμα παραπάνω.

Παίκτης-κλειδί: Σαγκς και Χόρτον είναι δύο καλοί παίκτες, που διαθέτουν πλούσιο ταλέντο και σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους.

Ρόστερ:

Πάρης Μαραγκός, Δημήτρης Γερομιχαλός, Στέλιος Πουλιανίτης, Μάνι Ουμπίγια, Σταύρος Τουτζιαράκης, Λευτέρης Μητσιμπόνας, Κρις Χόρτον, Ντεβό Ουάσινγκτον, Ντε Μάριους Μπολντς, Ρόντερικ, Κάμφορ, Δημήτρης Μαργέλης, Σκοτ Σαγκς, Γιώργος Τσιάρας, Νίκος Στυλιανού 

Λαύριο Aegean Cargo

Προπονητής: Χρήστος Σερέλης

Στόχος: Μια καλή πορεία, με ελκυστικό μπάσκετ, που θα μπορεί να φέρει το Λάυριο στα πιο ψηλά στρώματα της βαθμολογίας θα άφηνε ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας.

Παίκτης-κλειδί: Αρκετά ονόματα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς. Ο Λούντζης, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Τάι Οντιάσε είναι τρεις παίκτες που μαγνητίζουν με την ποιότητά τους και σίγουρα θα δώσουν το κάτω παραπάνω.

Ρόστερ:

Πανιώνιος

Προπονητής: Κρις Χουγκάζ

Στόχος: Ο Πανιώνιος δεν θέλει να μπλέξει όπως πέρσι και ελπίζει φέτος να πάνε καλύτερα τα πράγματα, να εξασφαλίσει νωρίς την παραμονή του και από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερο.

Παίκτης-κλειδί: Τα βλέμματα τραβάει ο Ντάβιον Μπέρι, ο οποίος είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, που ήρθε για να προσφέρει πολύτιμες λύσεις.

Ρόστερ: Νέιτ Μπριτ, Νίκος Καμαριανός, Ντάβιον Μπέρι, Ντάρνελ Χάρις, Εντουαρντ Σίνγκλερ, Μπράντον Μπράουν, Καμπερίδης, Καρακεχαγιάς, Δίπλαρος.

Περιστέρι Βίκος Cola

Προπονητής: Αργύρης Πεδουλάκης

Στόχος: Το Περιστέρι ανέβηκε, έχοντας ένα δυνατό σύνολο και έναν εξαιρετικό προπονητή και φέτος δεν θα αρκεστεί απλά στην παραμονή στην κατηγορία, αλλά ελπίζει να βρεθεί πιο ψηλά διεκδικώντας θέση στην 8άδα.

Παίκτης-κλειδί: Πέρσι έλαμψε και φέτος ελπίζει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Ο λόγος για τον Κίκι Κλάρκ. Έμπειρος και δεινός σκόρερ. Σπουδαία προσθήκη αποτελεί και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ρόστερ: Αγραβάνης, Πάνος Φιλιππάκος, Στίβεν Γκρέι, Ράιαν Χάροου, Βασίλης Μουράτος, Ιγκόρ Κέσαρ, Χένρικ Σίρκο , Διονύσης Τάταρης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Τζεφ Αλεν, Έντουαρντ Ντάνιελ, Κλαρκ, Πολυτάρχου, Σκορδίλης, Δομπρογιάννης, Καδράς, Καράμπελας

ΠΑΟΚ

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

Στόχος: Η 4άδα αποτελεί βασικό στόχο του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν, ωστόσο είναι δύσκολο να μπορέσει να πάει πιο ψηλά. Πάντως θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό για να μπορέσει να τερματίσει 3ος-4ος.

Παίκτης-κλειδί: Αρκετά ονόματα ξεχωρίζουν στον Δικέφαλο του Βορρά χάρη στην ποιότητά τους. Ο λόγος για τους Γιάννη Αθηναίου, Τζαμάλ Τζόουνς και Γουίλιαμ Χάτσερ.

Ρόστερ

Προμηθέας Πατρών

Προπονητής: Μάκης Γιατράς

Στόχος: Θέλει να παραμείνει στο περσινό του ψηλό επίπεδο ο Προμηθέας, έχοντας ανάλογους στόχους και φέτος, τους οποίους θέλει να υλοποιήσει με το να βρεθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Παίκτης-κλειδί: Ο Δημήτρης Κατσίβελης ξεχωρίζει. Πήγε στην ομάδα της Πάτρας για να κάνει τη διαφορά και να πρωταγωνιστήσει. 

Ρόστερ:

Ρέθυμνο

Προπονητής: Σταύριος Μυκονιάτης

Στόχος: Ξεκάθαρα η παραμονή στην κατηγορία θα εκπληρώσει το βασικό στόχο της ομάδας.

Παίκτης-κλειδί: Πολλά ονόματα και αρκετοί παίκτες έχουν να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπαρτ και Γλυνιαδάκης είναι δύο ονόματα που προσέχει κανείς λόγω της εμπειρίας τους.

Ρόστερ

Χολαργός

Προπονητής: Άρης Λυκογιάννης

Στόχος: Ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Χολαργός και φυσικά θέλει να παραμείνει σε αυτή.

Παίκτης-κλειδί: Αρκετές προσθήκες πραγματοποίησε ο Χολαργός, ο Γιάνκοβιτς, Φιτζπάτρικ και ο Σκουλίδας ξεχωρίζουν.

Ρόστερ: Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Γρηγόρης Ραλλάτος, Διονύσης Σκουλίδας, Τορλίν Φιτζπάτρικ, Τζαβόντε Χόκινς, Μιχάλης Καμπερίδης, Αλέξης Σπυριδωνίδης, Ζερμέν Λοβ, Τέντι Οκερεαφόρ, Θωμάς Κώττας, Ντάριν Ντόρσεϊ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Ντάνι Αγκμπελέσε.