Ασταμάτητος Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ… πέρασε και από τη δύσκολη έδρα του Προμηθέα (69-86) και συνεχίζει ακάθεκτος στην Basket League. 

Σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο “Δημήτρης Τόφαλος” οι “πράσινοι”… πάτησαν γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και μετατρέποντας το ματς σε προσωπική τους υπόθεση επικράτησαν του Προμηθέα κλείνοντας ιδανικά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις (9 στα 9) για το 2018. Στο 7-3 βρίσκεται η ομάδα του Μάκη Γιατρά.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Παππάς με 18 πόντους και 5/7 τρίποντα, ακολούθησε ο Καλάθης με 12 πόντους και 8 ασίστ. Για τους ηττημένους ο Μπράουν έκανε σχεδόν τα πάντα πετυχαίνοντας 23 πόντους και παίρνοντας 4 ριμπάουντ.  

Σημειώνεται πως ο Λάσμε παρότι ακολούθησε την αποστολή του “τριφυλλιού” στην Πάτρα, έμεινε εκτός δωδεκάδας καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στον ώμο.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 34-35. Ένα αποτέλεσμα που προέκυψε από την καλή άμυνα του Προμηθέα και από την αδυναμία του Παναθηναϊκού να τρέξει το παιχνίδι και να ανοίξει τον αιφνιδιασμό, παρόλο που έπαιρνε τα ριμπάουντ.

Ο Μάκης Γιατράς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γκίκα, Λίποβι, Μπράουν, Μέιερ και Τσαϊρέλη ενώ ο Ρικ Πιτίνο έριξε στην “μάχη” τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Τόμας και Βουγιούκα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι, βρήκαν λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο και γρήγορα προηγήθηκαν με 11-6 (5′). Με τον Μπράουν έκαναν λίγο αργότερα το 15-9, μια διαφορά που άναψε τη “σπίθα” στους Αντετοκούνμπο και Μήτογλου, οι οποίοι έτρεξαν ένα σερί 0-5 πριν ο Χολ γράψει το 18-14. Το 21-16 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε ο Μέιερ από τα 6,75 μ.

Με τρίποντο του Παππά και κάρφωμα του Γκιστ (21-21) ξεκίνησε για τους “πράσινους” η δεύτερη περίοδος. Μια δεύτερη περίοδος η οποία βρισκόταν στην “κόψη του ξυραφιού” από άποψη σκορ. O Mέιερ έπειτα από τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Παππάς μείωσε για τον Προμηθέα σε 22-24. Το 22-26 έγινε δια χειρός Γιώργου Παπαγιάννη. Με τρίποντα και βολές πότε από την μια πότε από την άλλη ομάδα φτάσαμε στο τέλος του ημιχρόνου και στο 34-35 το οποίο έγραψε ο Λίποβι με κάρφωμα. 

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκπληκτικό, με γρήγορο ρυθμό και πολύ όμορφες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως έχει την ποιότητα και την ικανότητα να φύγει από την Πάτρα με πολύ μεγαλύτερο σκορ. Ο Προμηθέας απ’ την μεριά του αντιμετώπιζε προβλήματα στην οργάνωση και την άμυνα… δεν το έβαλε ωστόσο κάτω και πάλεψε με “νύχια και με δόντια” για να μείνει κοντά στο σκορ. Με Παπαγιάννη, Παππά, Γκιστ και Μήτογλου οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο  έφτασαν τη διαφορά στο +9 (39-48). Για τους Πατρινούς πάλεψαν κυρίως οι Μπράουν και Μέιερ. Οι δύο ομάδες πήγαν στον πάγκους με το φωτεινό πίνακα να γράφει 50-61 μετά από εύστοχο τρίποντο του Κασελάκη.

Με νέο τρίποντο του Παππά (4/5 ως εκείνη τη στιγμή) άνοιξε η τελευταία περίοδος (50-64). Οι Μπράουν και Σαλούστρος από μεριάς γηπεδούχων μείωσαν σε 55-70, για να έρθει ο Λοτζέσκι και να επαναφέρει το +17 για τον Παναθηναϊκό (55-72). Τη διαφορά διεύρυνε ακόμα περισσότερο ο Τόμας με τρίποντο (+20, 60-80, 36′). Τα υπόλοιπα τέσσερα εναπομείναντα λεπτά είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Έτσι, το τυπικό τελικό 69-86 γράφτηκε από το χέρι του Χρήστου Σαλούστρου.  

Τα δεκάλεπτα:  21-16, 34-35, 50-61, 69-86