Στο κατάμεστο γήπεδο του Χολαργού “ανηφόρισε” ο Ολυμπιακός όπου έπειτα από ένα ματς-θρίλερ, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 73-68 τελικό σκορ. Αρνητικό ρεκόρ σε τρίποντα για τους Πειραιώτες. 

Για την ομάδα του Χολαργού, ο Χόκινς ξεχώρισε αφού πέτυχε 15  πόντους, ενώ για τους “ερυθρόλευκους” αυτό έκανε ο Μιλουτίνοφ που σημείωσε 21 πόντους.

Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο Φιτζπάτρικ με τρίποντο για να πάρουν την σκυτάλη οι Μιλουτίνοφ και Βεζένκοφ που πρόσθεσαν 9 πόντους σερί. Ο Γιάνκοβιτς που βρήκε στόχο μετά από ώρα, μείωσε για το 7-9 και κάπου εκεί με… κόπο το κοντέρ έγραψε και διψήφιο νούμερο. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικά άξιο… απορίας, μιας και σημειώθηκε ένα απίθανα χαμηλό σύνολο πόντων.  Χαρακτηριστικά για τον Χολαργό: 3/16 δίπ., 1/2 τρίπ.,  ενώ για τον Ολυμπιακό 0/7 τρίποντα.

Η συνέχεια και μέχρι το ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική, σαν να πάτησαν “restart” και οι δύο ομάδες. Ο Χόκινς έφερε τον Χολαργό μπροστά με προσωπικό σερί 5-0 ενώ ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε λίγα πράγματα. Ο Λοβ στάθηκε άξιος συμπαραστάτης του πρώτου, όμως απέναντι στον Νίκολα Μιλουτίνοφ που έφερε το ματς στα “ίσα” του δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Τελικά όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στ’ αποδυτήρια με συν 3 πόντους (29-26).

Στην επαναφορά από τη διακοπή του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να μοιάζει αποσυντονισμένος. Κρατούσε χαμηλά τη διαφορά και βγήκε ελάχιστα μπροστά. Το σκοράρισμα παρέμεινε και πάλι αρκετά χαμηλά κι έτσι κανένας από τους δύο δεν βγήκε ουσιαστικά κερδισμένος. Ο Χολαργός έφτασε στη μεγαλύτερη διαφορά του, το συν 10 (47-37) όμως υπήρχε ακόμα χρόνος. 

Η κακοδαιμονία της αστοχίας δεν είχε τέλος ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σπανούλης και Βεζένκοφ πρόσθεταν… λιθαράκια στο σκορ, αλλά ο Χολαργός είχε το πάνω “χέρι” ακόμα και τώρα. Το τρίποντο του Τουπάν φάνηκε σωτήριο για το 55-52 και άλλαξε όλη την εικόνα. Από εκεί και πέρα άρχισε… το θρίλερ. Πόντο-πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε για το 59-59. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πέτυχε ένα ανέλπιστο δίποντο (59-61) και όλα ανατράπηκαν. Ο Λοβ όμως είπε την τελευταία λέξη και με δίποντο πέτυχε το 61-61.

Ήρθε αναπόφευκτα το εξτρά πεντάλεπτο να ορίσει νικητή. Ο Ολυμπιακός που είχε σημειώσει ρεκόρ αστοχίας ειδικά στην περιφέρεια (κάτω από 15%), πάλευε με τους ψηλούς του να σώζει… τα ασυμμάζευτα. Ο Μιλουτίνοφ λες και… θύμωσε, βάλθηκε να “καθαρίσει” το ματς και το έκανε. Έτσι οι “ερυθρόλευκοι” έσωσαν την.. παρτίδα με ακόμα ένα “διπλό”.

Τα δεκάλεπτα: 9-11, 29-26, 47-41, 61-61, παρ. 68-73