Μία ακόμα εντός έδρας νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Εργοτέλης, ο οποίος επικράτησε με 4-1 του Ηροδότου, σε αγώνα για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Την πιο επιβλητική του νίκη στο Παγκρήτιο πανηγύρισε ο Εργοτέλης καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι του Ηρακλείου.Η ομάδα του Γιώργου Λυρώνη ήταν αυτή, η οποία είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς, με το σουτ του Ηλιάδη να αποκρούεται από τον Κατσιμήτρο.

Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν οι «κυανόλευκοι» σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα, το πέτυχαν οι παίκτες του Νίκκι Παπαβασιλείου στο 11΄ χάρη στο πλασέ του Μανουσάκη. Στο 13΄ τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ηρόδοτος έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Νύκταρη με 2η κίτρινη κάρτα. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή ο Εργοτέλης, έχοντας υπέρ του και το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε προκειμένου να ζευγαρώσει τα τέρματα του, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί στην φάση του Μανουσάκη στο 18΄.

Ότι δεν κατάφεραν σε εκείνο το χρονικό σημείο οι παίκτες του Εργοτέλη, το πέτυχαν στο 25΄ με τον Ιατρούδη, κάνοντας έτσι το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 48΄ ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στο 3-0, το σουτ όμως του Μπαχανάκ αντί για τα δίχτυα του Τσιλιγγίρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Η απάντηση του Ηροδότου ήρθε στο 51΄ με τον Γκούφα να βγαίνει τετ α τετ με τον Κατσιμήτρο το πλασέ του όμως να καταλήγει πάνω από την εστία του.

Με το πέρας της ώρας ο Εργοτέλης πίεσε προκειμένου να φτάσει στο 3-0, το οποίο και ήρθε στο 72΄ με το πλασέ του Ροβίθη που είχε μπει νωρίτερα στο ματς. Στο 77΄ ήταν η σειρά του Εργοτέλη να μείνει με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Μπάτζιος με 2η κίτρινη κάρτα… Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού μείωσε σε 3-1 με σουτ του Μουκίδη, ωστόσο στο 92΄ ο Μπαχανάκ για λογαριασμό του Εργοτέλη έκανε το 4-1 δίνοντας με τον τρόπο αυτό διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.