Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την Live Sport, ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος κέρδισε δικαστική διαμάχη με δημοσιογράφο. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος που ήταν προσκείμενος στον Ολυμπιακό, είχε κάνει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εκείνον, με την απόφαση του δικαστηρίου τελικά να τον δικαιώνει και η υπόθεση να δημιουργεί πια δεδικασμένο.

Ο Αναστόπουλος είχε καταθέσει αγωγή εναντίον γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος μετά τους περσινούς τελικούς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού είχε προβεί σε σειρά χαρακτηρισμών («κότα λειράτη» κλπ) στο προσωπικό ιστολόγιό του.

Έτσι, ο γνωστός δημοσιογράφος, που ασχολείται κυρίως με το ποδόσφαιρο, καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 10.000 ευρώ στον Έλληνα ρέφερι, μετά την πρωτόδικη απόφαση η οποία δικαιώνει τον διαιτητή.

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα, ο δικαστής ανέφερε πως: «τα δημοσιεύματα προκάλεσαν σοβαρή προσβολή στην προσωπικότητα του ενάγοντος» και «ιδιαίτερα σημαντική μείωση της τιμής και της υπόληψης που απολάμβανε μέχρι τότε στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον».

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε δε πως ο δικαστής στήριξε την απόφασή του και στο τεταμένο κλίμα, που επικρατεί μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και μπορεί να δημιουργεί μεγάλη ζημιά στην προσωπικότητα του διαιτητή.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια δικαστική απόφαση που δημιουργεί δεδικασμένο και δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια στην υπόθεση.