Με τον Μπουζούκη να είναι ο μοναδικός σκόρερ η Εθνική Ελπίδων επικράτησε με 1-0 της αντίστοιχης της Λιθουανίας και συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2021.

Οι Λιθουανοί αμύνθηκαν μαζικά και δεν επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρει περισσότερα τέρματα και να “καθαρίσει” από πιο νωρίς την υπόθεση νίκη, παρά την υπεροχή τους.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα είχαν τον έλεγχο όμως δεν κατάφερναν να το μετουσιώσουν σε γκολ. Στο δεύτερο μέρος ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και “έριξαν” προειδοποιητική βολή στο 67′, όταν το σουτ του Λημνιού κατέληξε στο δοκάρι. Στο 80′ ήρθε και το πολυπόθητο γκολ, ο Λημνιός έκανε ωραία προσπάθεια έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Μπουζούκη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου με 6 βαθμούς, σε δύο αναμετρήσεις, με την Τσεχία και την Σκωτία να έχουν από 3 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Νάτσος, Δημητρίου, Ευαγγέλου, Κατράνης, Ρέτσος, Μπουζούκης (81′ Μιλόγεβιτς), Μπαλογιάννης (90′ Μπότος), Γαϊτανίδης (55′ Νταβιώτης), Λημνιός, Καμπετσής (46′ Καμπετσής).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ντονάτας Βενσεβίσιους): Κράπικας, Ουζέλα, Αρμαλάς, Σάρτκους, Στοκούνας, Σεσπλαούκις, Ανταναβίσιους (88′ Ραμανάουσκας), Γιανκάουσκας (73′ Βαρέικα), Μεγκελαίτις, Μιλάσιους (85′ Σίρβις), Ντουμπίκας (85′ Μενεβίτσιους).