Ο Παναθηναϊκός ήταν μαγικός πίσω από την γραμμή του τρίποντου και με τον Τζιμέρ Φριντέτ να “εκτελεί” από παντού “διέλυσε” τον Ηρακλή με 130-81 και έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση.

Το “τριφύλλι” έδειξε ότι μόνο τυχαίες δεν ήταν οι νίκες επί Ζαλγκίρις και Μπάγερν Μονάχου και χάρισε στους οπαδούς του μία ακόμα μπασκετική παράσταση, με τα τρίποντα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Ίαν Βουγιούκα να πετυχαίνει κάτι το ασυνήθιστο.  Πλέον ο Ρικ Πιτίνο αναμένεται αύριο στην χώρα μας για να ξεκινήσει την δουλειά που άφησε πέρσι στην μέση και με την ομάδα του να βρίσκεται στα καλύτερά της την φετινή σεζόν.

Οι “πράσινοι” αξιοποίησαν από τα πρώτα λεπτά, με τον καλύτερο τρόπο, τον Τζιμέρ Φριντέτ και προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 13-6, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν απαντήσεις. Οι παίκτες του Βόβορα έμοιαζαν ασταμάτητοι και το σερί τους έφτασε στο 11-0, με τον Τέπιτς να το σταματά για το 24-9. Ο Αμερικανός γκαρντ του “τριφυλλιού” έμοιαζε ασταμάτητος (1/1 δίποντα, 4/4 τρίποντα) και ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά, ενώ ο Μήτογλου έστειλε την “ψαλίδα” στους 20 πόντους (32-12).

Τα τρίποντα έπεφταν “βροχή” για τον Παναθηναϊκό, που δεν αστοχούσε από κανένα σημείο  του παρκέ και με τον Τόμας πέτυχε το 48-21. Ο “Γηραιός” προσπαθούσε να ρίξει τον ρυθμό και να καταφέρει να μαζέψει την διαφορά, όμως η εξαιρετική λειτουργία των γηπεδούχων και στις δύο πλευρές του παρκέ δεν τους άφησε περιθώρια. Ο Χάνλαν έμοιαζε αβοήθητος στην επίθεση του Ηρακλή και με έμμεσο τρίποντο έκανε το 50-28, όμως ο Τόμας απάντησε εκ νέου για το 53-28. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε πάρει την σκυτάλη από τον “καυτό” Φριντέτ και με νέο τρίποντο πέτυχε το 59-33, ενώ οι Παπαγιάννης και Χάνλαν σκόραραν από ένα δίποντο για το 61-35.

Το “τριφύλλι” συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και τον Αμερικανό μπόμπερ να ευστοχεί από κάθε πιθανή και απίθανη θέση στο παρκέ και το σκορ να εκτοξεύεται στο 77-39, ενώ ο Καλάθης με ακόμα ένα τρίποντο έκανε το 80-39. Ο Ηρακλής έβγαλε αντίδραση και με τρία συνεχόμενα τρίποντα των Ζάρα, Χάνλαν και Ντέιβις μείωσε σε 82-48, στο 25′. O χορός των τρίποντων συνεχιζόταν και σε αυτόν πήρε μέρος και ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Μήτογλου πέτυχε εύκολο καλάθι για το 93-50.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και έδωσε το δικαίωμα στον Βόβορα να δώσει ανάσες στους βασικούς και να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Ο Μήτογλου με νέο τρίποντο “έσπασε” την κατοστάρα (100-55), ενώ στην επόμενη φάση κάρφωσε όμορφα, μετά την συνεργασία με τον Παππά. Ο Ηρακλής είχε αποδεχθεί τον ρόλο του “κομπάρσου” στην αναμέτρηση και είδε τον Παπαπέτρου να καρφώνει για το 109-60, 5′ πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ένα τρίποντο μετά από αρκετή ώρα, με τον Ζάρα να μειώνει σε 114-66. Ένα ασυνήθιστο γεγονός συνέβη στο ΟΑΚΑ με τον Βουγιούκα να πετυχαίνει δύο σερί τρίποντα, ενώ από το ίδιο σημείο και ο Τόμας έκανε το τελικό 130-81.

Ασταμάτητος έμοιαζε ο Τζιμέρ Φριντέτ που σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ 18 πέτυχε ο Ουάιλι και 16 πόντους είχαν οι Βουγιούκας και Τόμας έκαστος. Στην αντίπερα όχθη διασώθηκαν οι Χάνλαν και Ντέιβις με 24 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 36-15, 64-36, 95-52, 130-81.