ΠαπαπέτρουΟ Παναθηναϊκός συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επικράτησε εκτός έδρας του Κολοσού Ρόδου με 103-69, παραμένοντας αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κορυφαίοι ήταν οι Φριντέτ (15π.) και Παπαπέτρου (13π.), ενώ για τους νησιώτες ξεχώρισε ο Κρόμακ με 22 πόντους. Πλέον όλοι στα πράσινο στρατόεπδο στρέφουν την προσοχή τους στο αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 6 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν και πιο παραγγγικό για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τους συνήθεις υπόπτους Τζίμερ Φριντέτ και Ιωάννη Παπαπέτρου, που περνούν περίοδοφορμαρίσματος. Οι Ροδίτες από τη μεριά τους δεν ήταν κακοί, όμως αμυντικά ήταν κακοί. Το 21-32 ήταν ενδεικτικό της κατάστασης.

Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν μάλλον υποτονική. Ο Παναθηναϊκός έκανε δάφορες αλλαγές, όμως ο Κολοσσός προσπαθούσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Ο Κρόμακ εκανε ζημιά στους αντπάλους του, όμως μόνος του τι μπορούσε να κάνει. Ο Πιτίνο έκανε εκτεταμένο ροτέισον, όμως η αλήθεια πως οι αναπληρωματικοί του, δεν έδειξαν διάθεση. Το 33-56 ολοκλήρωσε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, με τον νικητή να είναι δεδομένος.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την βασική του πεντάδα στο τρίτο δεκάλεπτο (Καλάθης, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννης) κι αυτό ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση. Ο Έλληνας ψηλός των πρασίνων έκανε τρία συνεχόμενα καρφώματα και δείχνει πως σιγά σιγά βελτιώνεται. Τα ίδια και ο Φριντέτ που μοιάζει αλλαγμένος με την έλευση του Πιτίνο. Από την άλλη μεριά οι Ροδίτες είχαν αποδεχτεί τη μοίρα τους, με τον Άρη Λυκογιάννη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του. Το 48-75 του έδινε αυτό το δικαίωμα και τα τελευταία δέκα λεπτά ήτν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι δύο προπονητές είχαν χαλαρώσει κι αυτό ήταν απόλυτα λογικό. Αμφότερες οι ομάδες έκαναν μία καλή προπόνηση ενόψει των επόμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Ο Ράις και Γουάιλι έβγαλαν μερικές πολύ ωραίες φάσεις και το τελικό 69-103 σφράγισαν τις προσπάθειες και των δύο συλλόγων.

Τα δεκάλεπτα: 21-32, 33-56, 48-75, 69-103