Σε έναν όμιλο με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η Λυών κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 τη Λειψία (από 0-2) και να προκριθεί ως 2η πίσω από τους Γερμανούς, την ώρα που η Μπενφίκα ισοπέδωνε 3-0 τη Ζενίτ, με τους Αετούς να συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Europa League!

Τα προγνωστικά που ήθελαν τον 7ο όμιλο να είναι από τους πλέον «ανοιχτούς» για τις 4 ομάδες του, επιβεβαιώθηκαν μετά από 6 αγωνιστικές, με τις τρεις προνομιούχες θέσεις να παίζονται ουσιαστικά μέχρι το φινάλε. Πριν τη σέντρα των δύο αγώνων, η βαθμολογία (Λειψία 10, Λυών 7, Ζενίτ 7, Μπενφίκα 4) άφηνε σχεδόν τα πάντα προς… συζήτηση. Η Λειψία ήταν μονάχα αυτή που γνώριζε ότι έχει προκριθεί αλλά όχι σε ποια θέση, ενώ η Μπενφίκα ήξερε ότι μπορεί να κυνηγήσει μέχρι την 3η θέση. Από εκεί και πέρα, από εκεί που στο ένα λεπτό… ήσουν στους «16» του Champions League, στο επόμενο μπορεί να ήσουν «σπίτι» ως 4ος! Ό,τι δηλαδή συνέβαινε για αρκετή ώρα για Ζενίτ και Λυών. Όσο παρέμενε το 0-0 στην Πορτογαλία και η Λειψία προηγούνταν στη Γαλλία, ο όμιλος τελείωνε με τη Λειψία 1η, τη Ζενίτ 2η, τη Μπενφίκα 3η και τη Λυών 4η! Με τη συμπλήρωση των 90′ σε Λυών και Λισαβόνα, η ανατροπή των Γάλλων, με την ισοφάριση σε 2-2 στο φινάλε από 0-2, τους έστειλε στη 2η θέση, ενώ η Μπενφίκα γύρισε το εις βάρος της 3-1 της Ρωσίας, επικρατώντας 3-0 της Ζενίτ στη Λισαβόνα και πέρασε ως 3η στο Europa, στην ισοβαθμία.

Στο Λυών – Λειψία, η ομάδα της Red Bull φάνηκε να καθαρίζει από νωρίς και την πρωτιά, σκοράροντας δις νωρίς με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι από Φόρσμπερκ (9′) και Βέρνερ (33′), παρόλο που ούτως ή άλλως γνώριζε ότι θα μπορούσε να περάσει πρώτη ακόμη και χωρίς να νικήσει, έχοντας ήδη προκριθεί. Οι Γάλλοι πάντως αντεπιτέθηκαν στην επανάληψη, έπαιξαν καλύτερα, δημιούργησαν αρκετές φάσεις και τελικά, αρχικά με τον Αουάρ στο 50′ και έπειτα με τον Ντεπάι στο 82′ έφτασαν στο 2-2 που ήταν και σκορ πρόκρισης, βάσει της εξέλιξης του άλλου αγώνα. Εκεί πια, η Μπενφίκα μπορεί να άργησε να πάρει μπρος, ωστόσο με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (Τσέρβι 47′, Πίτσι 58′ πεν., Αζμούν 78′ αυτ.) κατάφερε να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου γύρου και να προκριθεί στο Europa στην ισοβαθμία με τους Ρώσους.