Η Μάντσεστερ Σίτι έφερε εις πέρας την αποστολή της, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης του Carabao Cup κόντρα στην αξιόμαχη Όξφορντ, που ναι μεν δυσκόλεψε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά λύγισε από την αστείρευτη ποιότητα των Πολιτών. 18 τελικές για την ομάδα της Οξφόρδης, οι περισσότερες που δέχτηκε σε ένα αγώνα η Σίτι από τότε που ανέλαβε ο Γκουαρντιόλα!

Εύκολα η Γιουνάιτεντ (3-0 την Κόλτσεστερ), ματσάρα στο Λίβερπουλ με την Λέστερ να λυγίζει την Έβερτον στην διαδικασία των πέναλτι! (2-2 κανονική διάρκεια)

Το ματς:

Οι περισσότεροι θα περίμεναν ένα εύκολο βράδυ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς το όνομα της Όξφορντ αφενός δεν είναι και το εμπορικότερο, αφετέρου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και ιδιαίτερο φόβητρο για την “αρμάδα” του Ισπανού τεχνικού.

Ωστόσο, οι “κίτρινοι” είχαν διαφορετική άποψη και καμία απολύτως διάθεση να γίνουν έρμαιο των ορέξεων των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι, γεγονός που επιβεβαίωνε και η καταπληκτική μέχρι στιγμής πορεία τους στον θεσμό του Λιγκ Καπ.

Οι Πολίτες παρουσίαζαν δυσκολία στην παραγωγή φάσεων κόντρα σε μια καλά οργανωμένη Όξφορντ, με την τοπική ομάδα να περιορίζει σημαντικά τις επισκέψεις των φιλοξενούμενων στην περιοχή της. Και κάπου εκεί μίλησε η ποιότητα της Σίτι.

Οι φιλοξενούμενοι μετά από μια φονική σε εξέλιξη αντεπίθεση, αλλά τυχερή κατάληξη, κατάφερε να προηγηθεί στο 22′ με τον Κανσέλο να χρίζεται σκόρερ με την βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα βρήκε πάνω στον Μουρ την πορεία της μπάλας να μπερδεύει τον Άρτσερ.

Η Όξφορντ δεν παρέδωσε τα όπλα, στάθηκε τυχερή σε αρκετές περιπτώσεις και κάπως έτσι κατάφερε να παγώσει την Σίτι με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπαπτίστ να πιάνει στον ύπνο την άμυνα των Πολιτών και τον Τέιλορ Μάτι να φέρνει το ματς στα ίσια μόλις στο 46ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτό το γκολ ωστόσο, φάνηκε πως ήταν η αφύπνιση της ομάδας του Πεπ, η οποία έβγαλε άμεσα αντίδραση και 4 λεπτά αργότερα πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον Άγγλο επιθετικό να σφραγίζει την νίκη με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 70ο λεπτό και την Σίτι να “τσεκάρει” το εισιτήριο για τον ημιτελικό της διοργάνωσης.