Η Σερβία ήταν η μεγάλη νικήτρια του ATP Cup, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο, με μπροστάρη τον φοβερό Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην αναμέτρηση με την Ισπανία.

Μετά τον θρίαμβο επί του Ράφα Ναδάλ, ο Νόλε ξαναμπήκε στο court, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Βίκτορ Τροΐτσκι και οι δυο τους νίκησαν με 6-3, 6-4 τους Φελιθιάνο Λόπεθ/Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Παρά την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ράφα, ο τενίστας από το Βελιγράδι εμφανίστηκε στο γήπεδο με την ίδια ενέργεια και ήταν αυτός που πήρε από το χέρι την ομάδα του!

Η Ισπανία προηγήθηκε 2-3 με μπρέικ, ωστόσο οι Τζόκοβιτς/Τροΐτσκι πήραν επτά γκέιμ στη σειρά και όχι μόνο κέρδισαν το πρώτο σετ, αλλά πήραν προβάδισμα με 2-0 και στο δεύτερο.

Το κράτησαν μέχρι το φινάλε, οπότε η Σερβία έκανε το 2-1 σε βάρος της Ισπανίας και στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ, που είχε κατακλυστεί από ιδιαίτερα εκδηλωτικούς Σέρβους!

Ο Νόλε, πέρα από την κούπα, φεύγει από το Σίδνεϊ και με 675 βαθμούς, καθώς ολοκλήρωσε αήττητος τις υποχρεώσεις του στο μονό.

Πάει, λοιπόν, στη Μελβούρνη με μεγάλη αυτοπεποίθηση, προκειμένου να υπερασπιστεί την περσινή κατάκτηση του Australian Open.