Παιχνίδι για γερά νευρά έγινε στην Κρήτη, όπου το Ρέθυμνο πήρε μια σημαντική νίκη από βαθμολογικής άποψης στην Basket League, κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά, κόντρα στον Ηρακλή, με τελικό σκορ 69-63.

Η ομάδα του Ρεθύμνου βγήκε νικήτρια από την μάχη με τον Ηρακλή «καθαρίζοντας» το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ανδρέα Χριστοδούλου να έχει καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση των κρητικών με 69-63.

Δύο τρίποντα του Ανδρέα Χριστοδούλου στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο, ήταν αρκετά για να ρίξουν στο «καναβάτσο» τον Ηρακλή και να δώσουν μια σημαντική νίκη στο Ρέθυμνο που πήρε μια σημαντική… ανάσα. Οι «κυανόλευκοι» πλέον με ρεκόρ 6-10, βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε πιο αποφασιστικά το παιχνίδια, παίρνοντας προβάδισμα με πέντε πόντους και τον Ηρακλή να κυνηγάει τους Κρητικούς. Οι «κυανόλευκοι» έδειξαν αντίδραση και κατάφεραν να πάρουν, προβάδισμα τεσσάρων πόντων (16-20) αλλά το Ρέθυμνο με ένα επιμέρους σκορ 6-0 και καλάθι στη λήξη του χρόνου από τον Φράνκαμπ πέρασε μπροστά με 22-20.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου το Ρέθυμνο έστειλε την διαφορά στους εννέα, ευστοχώντας σε τέσσερα τρίποντα με το σκορ να πηγαίνει στο 36-27. Ωστόσο από εκείνο το χρονικό σημείο ο Ηρακλής απάντησε με ένα (10-0) και πήγε στα αποδυτήρια του «Μελίνα Μερκούρη» με 36-37 και τον Σούλερ πρωταγωνιστή.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής επέκτεινε το προβάδισμα του στους τέσσερις αλλά το Ρέθυμνο με τον Φράνκαμπ σε ρόλο πρωταγωνιστή αντέδρασε και προηγήθηκε με τέσσερις 50-46. Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 54-53.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες χρειάστηκαν, τρία λεπτά για να σκοράρουν με τον Χριστοδούλου να πετυχαίνει τρίποντο για το 57-53, με τον ίδιο παίκτη να πετυχαίνει λίγο αργότερα το 60-53. Ο Ηρακλής στο τελευταίο δεκάλεπτο χρειάστηκε εφτά λεπτά για να σκοράρει χάνοντας την ψυχραιμία του.

Οι κρητικοί διατήρησαν το προβάδισμα που απέκτησαν μέχρι το τέλος (69-63) και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη και πλέον βλέπουν την οχτάδα με καλό μάτι.