Νίκη ανάσα πήρε ο Ηρακλής που ξέσπασε στην Λάρισα, υποχρεώνοντάς την σε ήττα (83-67), με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν σε μπελάδες όσον αφορά την παραμονή τους στην Basket League.

Ο Ηρακλής μετά από τις ήττες από Περιστέρι, Άρη και Ρέθυμνο που τον «άγχωσαν», ανασυγκροτήθηκε και παίζοντας έξυπνα στην επίθεση αλλά και σοβαρά στην άμυνα για 40 λεπτά πήρε μια νίκη – ανάσα στην έδρα του επί της Λάρισας (83-67) και έκανε ένα βήμα μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Η θεσσαλική ομάδα που γνωρίζει τη δεύτερη διαδοχική της ήττα συνεχίζει να… καρδιοχτυπάει και να προετοιμάζεται για τους επόμενους «τελικούς».

Ο Ηρακλής στο πρώτο ημίχρονο δεν ευστόχησε ούτε μια φορά από τα 6.75 (0/6) όμως ήταν αποτελεσματικός στα δίποντα (14/24), είχε σε εξαιρετική μέρα τον Καββαδά που έκανε… πάρτι κάτω από το καλάθι, ενώ αμυντικά κατάφερε να περιορίσει τον Ρας, ο οποίος πέτυχε μόλις 2 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής. Η Λάρισα ήταν πολύ άστοχη κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο, πέταξε στον… κάδο των αχρήστων πολλές βολές (6/16) αλλά και αμυντικά αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στο μαρκάρισμα των ψηλών του Ηρακλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν… φουριόζοι και με μεγάλη άνεση έφτασαν να προηγούνται με 30 πόντους (67-37), τη στιγμή που η Λάρισα είχε μπλοκάρει τελείως επιθετικά, έκανε πολλά αβίαστα λάθη, ενώ και στην άμυνα οι αντίπαλοι σκόραραν με οποιονδήποτε τρόπο και οποτεδήποτε το ήθελαν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει και με τους Ρας, Φλόιντ, Γκάρετ πλησίασε στους 16 πόντους, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν σκοπό να τους επιτρέψουν να… ελπίσουν παραπάνω και με ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά πήραν μια πολύτιμη νίκη με 83-67.