O Παναθηναϊκός για την 17η αγωνιστική της Basket League, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ με σκορ 117-79. Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν θαυμαστή ισορροπία στην επίθεσή τους, αφού ήταν πολύ παραγωγικοί, με τους Ράουτινς (21π.) και Ράις (15π., 7ασ.) να κάνουν τα δικά τους, ενώ θετικοί ήταν οι Τόμας (10π., 10ριμπ.) και Μήτογλου (17π.). Για τους ασπρόμαυρους ξεχώρισε ο Σμιθ με 25 πόντους, ενώ το στατιστικό που ήταν χάρμα ιδέσθαι στον αγώνα ήταν το 21/33 τρίποντα.

Ο Ρικ Πιτίνο για την αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού επέλεξε τους Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας και Ουάιλι, ενώ από τη μεριά του ο Κώστας Χαραλαμπίδης ξεκίνησε με τους Τσόχλα, Σμιθ, Μπεστ, Μαργάριτη και Σαρικόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας τον αέρα του φαβορί ξεκίνησε αρκετά χαλαρά τον αγώνα παίρνοντας μία μικρή διαφορά (8-5) έπειτα από τρία λεπτά αγώνα. Η ραθυμία των παικτών του Πιτινο συνεχίστηκε και έτσι οι «δικέφαλος» βρήκε την ευκαιρία να τους τιμωρήσει παίρνοντας το προβάδισμα με 11-12 στα μέσα της περιόδου. Οι «πράσινοι» κάπου εκεί αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν και τρέχοντας σερί 8-3 σε ενάμισι λεπτό προσπέρασαν με 19-15 και ανάγκασαν τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ στο 7’. Στον εναπομείναντα χρόνο οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως το τέμπο τους και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο +5 (26-21).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό σε σχέση με την πρώτη, ενώ ο Ρικ Πιτίνο είχε ήδη ξεκινήσει το ροτέισιον, δίνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Άντι Ράουτινς που είχε αρχίσει να ζεσταίνεται έχοντας 6 πόντους με 2/2 τρίποντα. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πιο σοβαρός και ουσιαστικός από τον Παναθηναϊκό και με τους Σμιθ και Σόρτερ να κάνουν τη ζημιά μείωσαν σε 31-27, αναγκάζοντας τον Πιτίνο να καλέσει τάιμ άουτ 6:27 πριν το ημίχρονο. Οι φωνές του Αμερικανού έπιασαν τόπο, οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν και μέσα σε δυόμισι λεπτά ανέβασαν τη διαφορά στο +11 (42-31), με τον Φριντέτ να πετυχαίνει τους πρώτος του πόντους στο ματς (16’). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι «πράσινοι» συνέχισαν να επιτίθενται με το πόδι στο γκάζι, ωστόσο δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή στην άμυνα με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο στο +12 (54-42).

Η τρίτη περίοδος ξεκαθάρισε εν πολλοίς τα πράγματα για τη γηπεδούχου ομάδα. Ο Παναθηναϊκός με τους Παπαπέτρου, Καλάθη και Τόμας αύξησε τα επίπεδα ενέργειάς σ’άυνα κι επίθεση, ο ΠΑΟΚ λογικά αδυνατούσε ν’ακολουθήσει και το 68-47 ήταν φυσιολογικό. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης πήρε τάιμ-άουτ, ώστε να κόψει το ρυθμό των πρασίνων, όμως ο Ράουτινς με τρίποντες βόμβες ανέβασε κι άλλο τη διαφορά για την ομάδα του. Το 76-47 είχε τελειώσει την υπόθεση-νίκη και οι δύο ομάδες στο υπόλοιπο του αγώνα έκαναν φανερή συντήρηση δυνάμεων. Ο Πιτίνο φυσικά και δεν άφησε τους παίκτες του να χαλαρώσουν, όμως ο Ράις ήταν στο δικό του κόσμο και ξεσήκωσε τον κόσμο του τριφυλλιού, είτε με τρίποντα, είτε με φαντεζί ασίστ.

Η αναμέτρηση είχε γίνει showtime για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΟ με τον Σμιθ προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, όμως με όπλο μόνο την επίθεση, δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Ο Ράουτινς και ο Παπαδάκης συνέχισαν να σκοράρουν από μακριά και το τελικό 117-79 δείχνει πως η πράσινη επίθεση δούλεψε σε υψηλές στροφές. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι η Βαλένθια για τον Παναθηναϊκό, όπου στόχος είναι μόνο το διπλό για τη Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 54-42, 86-53, 117-79