Τις τελευταίες ώρες, βέβαια, αυτός που κλέβει όλα τα φώτα είναι ο Σάσα Ζβέρεφ, που έσπασε την καραντίνα 14 ημερών (όπου είχε «μπει» εθελοντικά ως συμμετέχων στη διοργάνωση) και εντοπίστηκε να… ξεσαλώνει σε beach bar κοντά στο Μόντε Κάρλο.

Ο Νικ Κύργιος, που ποτέ δεν μασάει τα λόγια του, τα έβαλε δημοσίως με τον 23χρονο Γερμανό και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος στην ουσία τον αποκάλεσε «αρουραίο» ή «ρουφιάνο» σε ελεύθερη μετάφραση.

Όπως έγραψε ο θρυλικός πρώην τενίστας στο twitter «δεν μου αρέσουν οι αρουραίοι. Όποιος κάνει κριτική σε συναθλητή του δεν είναι φίλος μου! Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και θεωρήστε ότι είστε καλύτεροι από εμάς». Και τάγκαρε τον Νικ…

Προκάλεσε, φυσικά, την αντίδραση του Ελληνοαυστραλού που μεταξύ άλλων τόνισε πως «αν κάποιος φερθεί τόσο ηλίθια όσο ο Ζβέρεφ και κάνει αυτό που έκανε, εγώ θα τον κριτικάρω».

Στη συνέχεια έγινε πολύ πιο ειρωνικός: «Ο Μπέκερ είναι πιο ηλίθιος (ντόνατ) από ό,τι νόμιζα. Μπορεί να ξέρει να κάνει βολέ, όμως δεν είναι και ο εξυπνότερος εκτός γηπέδου».

Ο Μπέκερ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας στον Νικ ότι έχει πλάκα και ρωτώντας τον πώς είναι τα πράγματα στην Αυστραλία. Όμως, ο ιδιόρρυθμος τενίστας δεν ήταν υπέρ της… ειρήνης: «Μην το παίζεις φίλος μου τώρα που σε έβαλα στη θέση σου».

Ο Γερμανός διατήρησε, πάντως, τους ίδιους ρυθμούς και ευχήθηκε να κερδίσει κάποια στιγμή Grand Slam ο Κύργιος: «Θα ήταν ένα απίστευτο πρότυπο για τους νέους σχετικά με θέματα ισότητας/φυλής/κληρονομιάς.

Τι άλλο να περιμένουμε αυτές τις μέρες στο άθλημα;