Η Χόφενχαιμ στάθηκε η πρώτη ομάδα για το 2020 που κατάφερε να κερδίσει τη Μπάγερν. Τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στον τελικό της Βουδαπέστης με την Σεβίλλη, οι παίκτες του Χάνζι Φλικ έδειχναν για πρώτη φορά άδειοι από ενέργεια.

Οι συνθήκες για την τεράστια έκπληξη δημιουργήθηκαν ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Η κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς μετά από κόρνερ έφερε το 1-0 (16’) και οκτώ λεπτά αργότερα ο Παβάρ με λανθασμένο γύρισμα έδωσε την ευκαιρία στον Νταμπούρ προκειμένου να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι Βαυαροί έμειναν μέσα στο ματς σχεδόν μέχρι το τέλος ήταν ο Μάνουελ Νόιερ. Ο Κίμιχ με φανταστικό γκολ (36’) μείωσε σε 2-1. Ο Ζίρκζι σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση (57’).

Ωστόσο, η Χόφενχαϊμ έκανε πραγματικά ότι ήθελε στο γήπεδο. Ο Νόιερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, τρία λεπτά αργότερα απέναντι στον Κράμαριτς που έκανε το 3-1.Ο Κροάτης ήταν αυτός που έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 94ο λεπτό, σε ένα ιστορικό αποτέλεσμα.