Ο Παναθηναικός πήρε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό και ουσιαστικά μπορούμε να υποστηρίξουμε, πως απέδειξε σε αντιπάλους και στον εαυτό του, πως έχει προσωπικότητα και μέταλλο πρωτθλητή. Φυσικά αν μείνει σε αυτή το διπλό και δεν χτίσει πάνω σ’άυτό, τότε θα έχει κάνει μία τρύπα στο νερό.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος χθες ήταν εκ νέου οικονομικός για το τριφύλλι (προσέφερε βοήθεια σε όλους τους τομείς, ενώ όταν η μπάλα έκαιγε, ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο, που ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση-νίκη. Ο Κουβανός μας μίλησε για τη σημασία, του να νικάς τον Ολυμπιακό, όμως επεσήμανε πως ο ΠΑΟ, οφείλει να βρει χημεία και ρόλους. Τέλος μας ενημέρωσε πως δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με το ελληνικό διαβατήριο, αφού και ο ίδιος περιμένει στο ακουστικό του να μάθει τις εξελίξεις.

Χάουαρντ πες μας λίγο πως έζησες το πρώτο αιώνιο ντέρμπι με παρόντες τους φιλάθλους;

«Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι μέρος αυτής της κόντρας και να σου πω την αλήθεια το διασκέδασα πάρα πολύ. Φοβερή ατμόσφαιρα και δεν είχε καμία σχέση η περσινή μου εμπειρία, με την φετινή. Οι φίλαθλοι κάνουν όλη τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια και να σου πω την αλήθεια, με ιντριγκάρει όλη αυτή η αντιπαλότητα».

Ποιο ήταν το σημείο-κλειδί, ώστε να κατακτήσετε τη νίκη; Στο Μόναχο δεν καταφέρατε να κλείσετε το ματς, όμως απόψε βάλατε μεγάλα σουτ…

«Έχω την εντύπωση πως αμυντικά ήμασταν αρκετά καλοί, αν και χάσαμε πολλά ριμπάουντ, που μας στοίχισαν στην τρίτη περίοδο κυρίως. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, στην επίθεση ήμασταν εντυπωσιακοί, ο Νέντο ήταν εξαιρετικός κι έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Όπως είπατε κι εσείς σκοράραμε έξι τρίποντα μέσα σε τέσσερα λεπτά κι αυτό μας έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ στο παιχνίδι, παλέψαμε και ξαναλέω ο Νέντο είναι απίστευτος παίκτης κι όταν ζεσταθεί, δύσκολα σταματιέται».

Η ζώνη φαίνεται πως σας πάει. Λες ν’αποδειχθεί μία λύση μακροπρόθεσμη για την ομάδα;

«Δεν είμαι εγώ ο προπονητής, όμως αν θες τη γνώμη μου, για την ώρα αυτή η άμυνα μας ταιριάζει. Στο Μόναχο χάσαμε για μικρές λεπτομέρειες, σήμερα (χθες) κερδίσαμε και η ζώνη ίσως ν’αποδειχτεί κλειδί. Κάθε αγώνας θα είναι διαφορετικός σίγουρα, ο προπονητής μας δουλεύει πάρα πολύ και επιδιώκει να μας βελτιώνει ατομικά, αλλά και ομαδικά».

Η έδρα του Ολυμπιακού, έσπασε για πρώτη φορά φέτος. Αυτό είναι ικανό να σας κάνει να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας; Η αναμέτρηση με τη Ζενίτ είναι άκρως δύσκολη…

«Α ναι ε; Δεν το γνώριζα αυτό. Αυτή η νίκη μας δίνει boost για τη συνέχεια και πρέπει α την πάρουμε μαζί μας. Κερδίσαμε έναν αντίπαλο επιπέδου Euroleague, έχοντας συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και πίστη. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία πρέπει να εμφανίσουμε κι ενάντια στη Ζενίτ, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε. Ίσως να υπηρετήσουμε την ίδια άμυνα, σε διαφορετικούς παίκτες, όμως με ενέργεια και συγκέντρωση, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τη νίκη».

Με το ελληνικό διαβατήριο, τι έχει συμβεί; Προχωράει η διαδικασία, η έχει κολλήσει;

«Τι να σου κι εγώ τώρα. Περιμένω να δω τι θα συμβεί με τη διαδικασία του ελληνικού διαβατηρίου. Εμένα μου αρέσει η Ελλάδα, λατρεύω το τζατζίκι και τον μουσακά κι ελπίζω να μην τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. Εγώ θα είμαι εδώ και θα περιμένω».