Έπειτα από σωρεία χαμένων ευκαιριών και ακυρωμένων γκολ, η Λίβερπουλ νίκησε 11-10 την Τσέλσι στα πέναλτι και κατέκτησε το 9ο League Cup της ιστορίας της.

Ήταν ένας τελικός που πολύ απλά έκοψε την ανάσα! Ακατάπαυστος ρυθμός, αμέτρητες ευκαιρίες και τέσσερα γκολ που δεν έμελλε να μετρήσουν ποτέ! Τσέλσι και Λίβερπουλ παρέδωσαν για ακόμα μια φορά στη φετινή σεζόν πανδαισία θεάματος μπροστά στο κοινό του Wembley, σε μια «μονομαχία» που κρίθηκε τελικά στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου ο Τόμας Τούχελ αποφάσισε να αποσύρει τον ήρωα της κανονικής διάρκειας, Εντουάρντ Μεντί, για χάρη του Κέπα, ο οποίος ωστόσο ήταν ο πρώτος που αστόχησε έπειτα από 21 εκτελέσεις και παρέδωσε το League Cup στη Λίβερπουλ.

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αμφότεροι οι φιναλίστ έκανα ό,τι καλύτερο για να προϊδεάσουν το τι μέλλει γενέσθαι. Μόλις στο 6΄η Τσέλσι πάτησε με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Κέλεχερ είχε την απάντηση στο εξ επαφής πλασέ του Πούλισικ και κράτησε το μηδέν. Μετά το δυναμικό ξεκίνημα των Μπλε ωστόσο, η Λίβερπουλ κατάφερε να ισορροπήσει, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε μια ανάσα από το προβάδισμα στο 30΄! Ο Κεϊτά εξαπέλυσε το σουτ ολομόναχος έξω από την περιοχή, ο Μεντί απέκρουσε κι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος είπε «όχι» σε δεύτερο χρόνο και στο πλασέ του Μανέ! Η Λίβερπουλ φάνηκε να χάνει ψυχολογία μετά την απίθανη διπλή χαμένη ευκαιρία, την ώρα που η Τσέλσι ανέβηκε και έφτασε… εκατοστά μακριά από το γκολ όταν το τελείωμα του Μάουντ έγλυψε το δεξί δοκάρι του Κέλεχερ (45΄).

Η εικόνα δεν άλλαξε δραστικά στο δεύτερο μέρος, το οποίο μάλιστα ξεκίνησε, όπως έκλεισε το πρώτο: με χαμένη ευκαιρία του Μάουντ! Στο 50΄ο Άγγλος επωφελήθηκε από την πανέξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε ολομόναχος μπροστά από την εστία, όμως κατάφερε να σημαδέψει το δοκάρι… Ο ρυθμός παρέμενε τρελός, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, με την Λίβερπουλ να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία με τετ -α-τετ του Σαλάχ (64΄) και να βλέπει τρία λεπτά αργότερα το γκολ του Μάτιπ να ακυρώνεται. Στο 75΄ο απίθανος Μεντί είχε ακόμα μια απάντηση το τετ-α-τετ του Ντίας και δέκα λεπτά αργότερα έδωσε δωρεάν μαθήματα τερματοφύλακα με νέα διπλή επέμβαση στους Ντίας και Μάτιπ. Ενδιάμεσα ο Χάβερτζ είδε το (πρώτο του) γκολ να ακυρώνεται για θέση οφσάιντ, ενώ στο 90+1΄ο Μεντί δήλωσε και πάλι παρών, σε κεφαλιά του Φαν Ντάικ, με τον τελικό νομοτελειακά να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί όπου η κούραση άρχισε να γίνεται σταδιακά αισθητή από πλευράς των παικτών του Κλοπ, με την Τσέλσι να ανεβαίνει, να σκοράρει δυο φορές με τους Λουκάκου – Χάβερτζ, γκολ ωστόσο τα οποία δεν έμελλε να μετρήσουν ποτέ. Όλα έδειχναν πως ο νικητής θα ξεκαθάριζε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με τον Τούχελ να παίρνει τη γενναία απόφαση και να αποσύρει τον Εντουάρντ Μεντί στο 119΄για να ρίξει στη μάχη τον σπεσιαλίστα Κέπα. Μια απόφαση ωστόσο που δεν τον δικαίωσε καθόλου, αφού έπειτα από μια μαραθώνια ρώσικη ρουλέτα με 20 εύστοχες εκτελέσεις (οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ μεταξύ δυο αγγλικών ομάδων), ο Ισπανός κίπερ αστόχησε μπροστά από τον Κέλεχερ και σφράγισε την κούπα υπ΄αριθμόν 9 (αριθμός – ρεκόρ στη διοργάνωση) για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.
Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Μίλνερ
1-1 Αλόνσο
1-2 Φαμπίνιο
2-2 Λουκάκου
2-3 Φαν Ντάικ
3-3 Χάβερτς
3-4 Αλεξάντερ-Άρνολντ
4-4 Τζέιμς
4-5 Σαλάχ
5-5 Ζορζίνιο
5-6 Ζότα
6-6 Ρούντιγκερ
6-7 Οριγκί
7-7 Καντέ
7-8 Ρόμπερτσον
8-8 Βέρνερ
8-9 Έλιοτ
9-9 Σίλβα
9-10 Κονατέ
10-10 Τσαλόμπα
10-11 Κέλεχερ
10-11 Χαμένο Κέπα