Γέννημα θρέμμα της Φλόριντα ο Ντουέιν Μπέικον, συντηρεί το σώμα του κάνοντας προπονήσεις στο κολέγιο που τον ανέδειξε. Παρέα του ο άλλοτε συμπαίκτης του Τέρανς Μαν των Κλίπερς και ο Σκότι Μπαρνς των Ράπτορς.

Πολλά πράγματα αυτήν την εποχή ο Ντουέιν Μπέικον δεν έχει να κάνει. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα προετοιμαζόταν με τον Παναθηναϊκό για τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης στην Basket League κόντρα στο Περιστέρι bwin. Αντ’ αυτού, και μετά το πρόσφατο, επεισοδιακό, διαζύγιο που πήρε με τους πράσινους, έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ και έχει εγκατασταθεί ξανά στα μέρη που μεγάλωσε. Μπασκετικά και όχι μόνο.

Γεννημένος στο Λέικλαντ της Φλόριντα ο 27χρονος φόργουορντ, φοίτησε για δύο σεζόν στο Φλόριντα Στέιτ (2015-17) κι ως εκ τούτου η παρουσία του στις εγκαταστάσεις του κολεγίου, προκειμένου να κρατά σε εγρήγορση το σώμα του, δεν αποτελεί έκπληξη. Θα είναι, άλλωστε, πάντα ευπρόσδεκτος εκεί, αφού με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο (μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας στην Atlantic Coast) η ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου είχε φτάσει το 2017 ως τον δεύτερο γύρο του Εθνικού Πρωταθλήματος.

Μαζί με τον Μπέικον στο κλειστό γυμναστήριο του Φλόριντα Στέιτ βρέθηκε κι ο τότε συμπαίκτης του, Τέρανς Μαν των Κλίπερς, που πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε την τρίτη και καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο NBA (10.6π με 47%τρ, 3.2ρ, 2.2ασ), αλλά και ο Σκότι Μπαρνς των 15.3 πόντων, των 6.7 ριμπάουντ και των 4.8 ασίστ με τους Ράπτορς. Στο Φλόριντα Στέιτ ο 21χρονος φόργουορντ είχε φοιτήσει το 2020-21, προτού γίνει draft στο νο4.